ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ!! Το Πίρι Ρέις έξω από την Χίο – Επιχειρείται αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!!

στρατηγική έντασης της Άγκυρας, ελληνική υφαλοκρηπίδα, αμφισβήτηση υφαλοκρηπίδας, εθνικά, pentapostagma.grΤο τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» βρίσκεται στη Χίο και έχει ξεκινήσει σεισμολογικές έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα. Κινείται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και της περιοχής που έχει δεσμεύσει με NAVTEX. Η αναγγελία προβλέπει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Απριλίου.
Η κίνηση της Άγκυρας είναι ενδεικτική των προθέσεων της που έχουν εκφραστεί τόσο με τη ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στον ΟΗΕ όσο και με δηλώσεις της σε πολιτικό επίπεδο για την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
Η Άγκυρα θέλει τη συναδιαχείριση του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ και για να προωθήσει τις αξιώσεις είναι αποφασισμένη να προκαλέσει ακόμη και «θερμό επεισόδιο». Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται υπο παρακολούθηση από ναυτικές δυνάμεις των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Φαίνεται πώς τα όργανα έχουν αρχίσει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/ektakto-stratigiki-entasis-apo-agkira-epixirisi-amfisvitisis-tis-ellinikis-ifalokripidas.html#ixzz2NWoUv5Ly

ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Δεν συμμεριζόμαστε την αγωνία του defencenet.gr περί “θερμού επεισοδίου” και κανένα όργανο δεν έχει αρχίσει, ούτε πρόκειται να αρχίσει,  καθότι η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα εν λευκώ στους Τούρκους και με σχετικούς νόμους, τους οποίους έχει ψηφίσει πρόσφατα στο κοινοβούλιο περί συνεκμεταλλεύσεως των Ελληνικών υδρογονανθράκων, κοιτασμάτων και γενικότερα του πλούτου της χώρας μας με τους Τούρκους.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/k-tourener-pap.pdf

Comments Off on ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ!! Το Πίρι Ρέις έξω από την Χίο – Επιχειρείται αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.