Τριτοετείς φοιτητές του Παντείου δεν ήξεραν τη Μάχη του Μαραθώνα

assets_LARGE_t_420_3477101Εμείς στη Χρυσή Αυγή το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι τα παιδιά μας δεν διδάσκονται την Ελληνική Ιστορία στο σχολείο, αλλά οι “προοδευτικοί” καθηγητάδες, αυτοί οι ινστρούχτορες με τα ψωριασμένα μούσια που καταδυναστεύουν την Παιδεία τα τελευταία 39 χρόνια έχουν φροντίσει να βγάζουν από το σχολείο καταναλωτικά όντα και όχι Ανθρώπους με όλη την σημασία της λέξεως (άνω θρώσκω)! Έτσι λοιπόν δεν μας προκαλεί καμμία εντύπωση η παρακάτω είδηση, αντίθετα ενισχύει την άποψή μας για την αναγκαιότητα που υπάρχει  για την ίδρυση ενός μορφωτικού φορέα, ο οποίος θα μάθει επιτέλους στους Έλληνες την Αληθινή Ιστορία του τόπου!

Διαβάσαμε λοιπόν το παρακάτω:

“Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα το τραγελαφικό περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δονάτος Παπαγιάννης. Όταν ρώτησε 300 φοιτητές του να του πουν τι ξέρουν για τη Μάχη του Μαραθώνα, στην αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή. Την κατάσταση έσωσε μια φοιτήτρια, η οποία αν και αλβανικής καταγωγής, περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια τα γεγονότα της μάχης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής στην εφημερίδα «Espresso»: 
«Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου τριακόσιοι φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες. Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα και προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον σε αθλητές όλου του κόσμου, αλλά και του ελληνικού κοινού, αφού προβλήθηκε live από την τηλεόραση» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές μου να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Ακρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση… Ουδείς γνώριζε! Επέμεινα… «Δεν θα προχωρήσω την παράδοση του μαθήματος, αν δεν ακούσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα» είπα. Σιωπή. Ξάφνου σηκώνεται ένα χέρι. Με αυτοπεποίθηση. Δεν τρέμει. Νιώθω μια ελαφριά εκτόνωση. «Επιτέλους, γνωρίζει ένας» σκέφτηκα. Σώθηκε τουλάχιστον η τιμή του πανεπιστημίου».

«Αγαλλίαση»

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ήταν φοιτήτρια. Με άψογη εκφραστική λεπτότητα και με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μια κρυφή αγαλλίαση. Αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια για την πληθωρική ευρυμάθεια της φοιτήτριάς μου, έστω κι αν ήταν μία και μοναδική. Για να την επιβραβεύσω, τη ρώτησα πώς τη λένε και από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι (με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από τον Μαραθώνα!) Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: «Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία».


Πηγή

Comments Off on Τριτοετείς φοιτητές του Παντείου δεν ήξεραν τη Μάχη του Μαραθώνα

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.