Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων

vor1

Η Χρυσή Αυγή ένωσε την φωνή της μαζί με Βορειοηπειρώτες και Πόντιους αδερφούς μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης διακοπής των συντάξεων ΟΓΑ.

Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο σύνταγμα με αίτημα την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 4093/ 2012, που καθιέρωσε συνδυασμό προϋποθέσεων ώστε να διακοπεί η χορήγηση – από τον Ο.Γ.Α. – του οικονομικού βοηθήματος των 340 ευρώ στους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, από τον Πόντο και τη Βόρεια Ήπειρο.

vor2

Οι Ομογενείς κατήγγειλαν την επιχειρούμενη οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση των ανασφάλιστων γερόντων με τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό τους, από το δικαίωμα στο εν λόγω βοήθημα, που θεσμοθετήθηκε για όλους ανεξαιρέτως ανασφάλιστους υπερήλικες Έλληνες Πολίτες, καθώς και την επικείμενη αναστολή της δυνατότητάς τους να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

vor3

Από την Πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν έξω από το Ζάππειο Μέγαρο  το οποίο ιδρύθηκε από τον Βορειοηπειρώτη εθνικό ευεργέτη κ. Ευάγγελο Ζάππα τον 19ο αιώνα και ξαναγύρισαν μπροστά από τη Βουλή όπου έκλεισαν τη Βασιλίσσης Αμαλίας για περίπου 2 ώρες.

 

Την συμπαράσταση στον αγώνα των ομογενών, για ακόμη μια φορά, έδειξε η Χρυσή Αυγή με παρουσία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Παράλληλα οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής,  προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου 4093/2012.
vor4

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-sto-pleuro-twn-boreiohpeirwtwn-kai-twn-pontiwn#.UUQtUxyePRM#ixzz2NgpZGVcJ

Comments Off on Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.