ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΕΓΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΘΕΛΩ, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

pagkalos (1)

Ξαναχτύπησε ο («όλοι μαζί τα φάγαμε») Πάγκαλος, αυτή τη φορά στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ»! Εκεί, λοιπόν, ο άνθρωπος που ήταν κάποτε υπουργός των Εξωτερικών της χώρας και θα μπορούσε υπό κάποιες συνθήκες να γίνει ακόμα και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, δείχνει με απόλυτο κυνισμό (χοντροπετσιά το λένε αυτό αλλιώς στο χωριό μου) την πλήρη αδιαφορία του για την καπήλευση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Πρόκειται για τον ίδιο κυνισμό (χοντροπετσιά) με τον οποίο είπε τη νύχτα των Ιμίων «ας πάρει ο αέρας τις σημαίες να ησυχάσουμε», πρόκειται για τον ίδιο κυνισμό (χοντροπετσιά) με τον οποίο παρέδωσε τον Οτσαλάν στους δημίους του κ.ο.κ. Ιδού και οι σχετικές δηλώσεις του κυνικού (χοντρόπετσου):

«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα. Όποιος θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος. Έχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες. Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι».

(ΥΓ): Μπορεί τον Πάγκαλο και τους ομοίους του, να μην τους νοιάζει το όνομα και η ιστορία μας, νοιάζει όμως και κόφτει εκατομμύρια Έλληνες, κι αυτό είναι το παρήγορο!

ΠΗΓΗ

Comments Off on ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΕΓΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΘΕΛΩ, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.