ΑΙΤΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: Τουρκικό ωκεανογραφικό στο Καστελόριζο! Κοιμάται η Αθήνα…

turkeynavy__article

Έχουν αποθρασυνθεί οι τούρκοι από την υποχωρητικότητα της μνημονιακής συγκυβέρνησης 

Νέα πρόκληση της Άγκυρας από σήμερα το πρωί και για δεύτερη συνεχή ημέρα, με την έξοδο του ωκεανογραφικού σκάφους του Πανεπιστημίου της Σμύρνης “BILIM-2” στο Νότιο Αιγαίο και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου για διενέργεια «επιστημονικών ερευνών» σε διεθνή ύδατα, που υπέρκεινται όμως της ελληνικής υφαλοκρηπίδος.

Το συγκεκριμένο επιστημονικό σκάφος είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν μπορεί να διεξάγει ουσιαστικές έρευνες, το γεγονός όμως ότι η χθεσινή NAVTEX, που εκδόθηκε από την Άγκυρα και ισχύει για σήμερα και αύριο μέχρι τα μεσάνυχτα, περιλαμβάνει περιοχές ερευνών εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδος αλλά στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου, η περιοχή – ως προελέχθη – είναι σε διεθνή ύδατα, όμως επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «επιστημονικές/ωκεανογραφικές έρευνες» που θα διενεργήσει το τουρκικό σκάφος είναι για τη διερεύνηση της «ποιότητος του νερού», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη NAVTEX. Οι τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας στη λογική του… “καζάν – καζάν”.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι: Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, πράξη δικαιωματική βάση του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονη χάραξη της ΑΟΖ, που θα σημάνει μετατροπή του Αιγαίου σε Ελληνική λίμνη με αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με στρατηγικούς συμμάχους, που θα επιλεγούν με βάση το Εθνικό συμφέρον!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/toyrkoi-kastelorizo#.UUmWgRfwmCg#ixzz2O4oQQVUP

 

Ποιός να κάνει πόλεμο; Αφού έχουν περάσει και νόμο τον οποίο τον επικύρωσαν πρόσφατα για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών μας πηγών. Οι Τούρκοι πάτησαν πόδι στην Ελλάδα χωρίς να πέσει ούτε ένα βόλι. Καλώς τον νεο-Οθωμανικό ζυγό!

Comments Off on ΑΙΤΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: Τουρκικό ωκεανογραφικό στο Καστελόριζο! Κοιμάται η Αθήνα…

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.