Βόμβα Σόιμπλε: Ο Χριστόφιας γνώριζε για το κούρεμα

xristofias-e.e.__article

Η κυπριακή κυβέρνηση ενδεχομένως γνώριζε πολύ νωρίτερα από τη συνεδρία του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής τις προθέσεις της τρόικας να προτείνει κούρεμα των ιδιωτικών καταθέσεων στις τράπεζες, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβίβασε στην επιτροπή οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και καταδεικνύει ότι ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας γνώριζε και φέρεται να είχε συμφωνήσει στους βασικούς άξονες των προτάσεων της τρόικας, που προέβλεπαν και κούρεμα καταθέσεων. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Δημήτρης Χριστόφιας από τις 23 Νοεμβρίου 2012 είχε συμφωνήσει στους βασικούς άξονες του σχεδίου για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.

Τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η αναφορά στην ανάγκη συνεισφοράς των μετόχων και των θεσμικών μετόχων των τραπεζών στην κεφαλαιακή ενίσχυση τους, αλλά και των καταθετών του εσωτερικού και του εξωτερικού με προοδευτική φορολόγησή τους (κούρεμα) με εφάπαξ ποσό.

Αποδεικνύεται ως εκ τούτου, πως ο Χριστόφιας του ΑΚΕΛ είχε ήδη προχωρήσει σε προδοτικές παραχωρήσεις και συμφωνίες στην πλάτη του κυπριακού λαού και φυσικά εις βάρος του. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οπότε και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Ο Χριστόφιας κατά την επίσκεψη εκείνη, είχε γίνει δέκτης διθυραμβικών σχολίων και επαίνων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς βεβαίως και από τον καθεστωτικό Τύπο, ο οποίος μάλιστα συνέχαιρε τον μπολσεβίκο πρώην Πρόεδρο της Κύπρου, για την απόφασή του να αποφύγει την συνάντηση με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/bomba-soimple-o-christofias-gnwrize-gia-to-kourema#.UUsodRyePRM#ixzz2OBmCrLMS

Comments Off on Βόμβα Σόιμπλε: Ο Χριστόφιας γνώριζε για το κούρεμα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.