Σάπια φρούτα σε σχολεία του Αγρινίου!

sapia-frouta

Σε τουλάχιστον μια σχολική μονάδα του Αγρινίου, παραδόθηκαν κουτιά, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε  που περιείχαν σάπια φρούτα προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και γονείς. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της Ε.Ε, “Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά”, που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και που με αφορμή καταγγελίες από άλλες περιοχές έχει δηλώσει  ότι τα συγκεκριμένα φρούτα και φρουτοσαλάτες έχουν υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και διανέμονται στα σχολεία της χώρας, έχοντας τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας.

Στην περίπτωση σχολικών μονάδων του Αγρινίου και ειδικότερα απ’όπου υπάρχει καταγγελία σήμερα, στο Δημοτικό σχολείο του Δοκιμίου,  την Πέμπτη παραδόθηκαν κουτιά με φρούτα και κομπόστες από  το Κιλκίς. Εμβρόντητος ο διευθυντής ανοίγοντας σήμερα Παρασκευή τα κουτιά διαπίστωσε πως τα περισσότερα φρούτα ήταν για πέταμα.
Όπως φαίνεται και από την σχετική φωτογραφία υπάρχουν στα κουτιά αχλάδια και πορτοκάλια σάπια και ακατάλληλα ασφαλώς για κατανάλωση.

Έξαλλος ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr  ήρθε σε επικοινωνία με τον έμπορο που έστειλε τα φρούτα και η απάντηση που έλαβε ήταν πως θα σταλούν νέες ποσότητες. Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλα σχολεία του Αγρινίου.Τα φρούτα που διανεμήθηκαν στο Δοκίμι είναι εκτός από αλλοιωμένα σε πολλές περιπτώσεις μικρά, άγευστα και χτυπημένα από χαλάζι, όπως καταγγέλλεται, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για “κοροϊδία”.

Σε ανάλογες περιπτώσεις με καταγγελίες από άλλες περιοχές της χώρας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σε διαψεύσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα φρούτα δεν διανεμήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να χαλάσουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του Αγρινίου, αφού η παραλαβή στα σχολεία έγινες χθες Πέμπτη. και τα κουτιά άνοιξαν σήμερα Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες , χθες έγιναν οι τελευταίες διανομές φρούτων σε σχολεία της Αιτωλ/νίας  αφού ήρθε εντολή η διανομή των φρούτων να σταματήσει, άγνωστο γιατί.

πηγή

Πρόγραμμα της Ε.Ε., δηλαδή, χρηματοδότηση και κάποιοι “ημέτεροι” της συγκυβέρνησης,  τσέπωσαν το χρήμα και αδιαφόρησαν για την ποιότητα! Το όργιο της λαμογιάς συνεχίζεται…

Ε, ΡΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Comments Off on Σάπια φρούτα σε σχολεία του Αγρινίου!

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.