Γέρουν Ντάισελμπλουμ: Ο εκτροφέας χοίρων, που έγινε επικεφαλής του Eurogroup/He was breeding pigs, he is now head of the Eurogroup

Jeroen DijsselbloemΙδιαίτερα αντιδημοφιλής έχει γίνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, καθώς αμφισβητείται η επάρκειά του για αυτή τη θέση.

Ο 47χρονος Ολλανδός έχει απασχολήσει αρνητικά τις τελευταίες ημέρες ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μέσα, μετά τις δηλώσεις που έκανε για το κούρεμα των καταθέσεων. Θεωρείται επίσης πως διατηρεί αυτό το υψηλό αξίωμα με… μέσον!

«Δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά. Σπούδασε αγροτική οικονομία» σχολίασε το BBC, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Ντάισελμπλουμ διατηρεί φάρμα εκτροφής χοίρων. 

Η Wall Street Journal έγραψε ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα άσημου πολιτικού που βρέθηκε από την αφάνεια στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πόστο χάρη στους στενούς δεσμούς του με το Βερολίνο. Ανέφερε επίσης ότι ο διορισμός του εξυπηρέτησε έναν ακόμη σκοπό: δεν θα ήταν ο άνθρωπος που θα έσπαγε τα αυγά…

Το Blog των Financial Times ζήτησε την παραίτησή του υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να «ξεσκονίσει» τα αγγλικά του. «Είναι ο Ντάισελμπλουμ επικίνδυνα ειλικρινής ή ειλικρινά επικίνδυνος;», αναρωτήθηκε το CNBC. Επίσης, το γερμανικό Spiegel καυτηρίασε το γεγονός ότι υπό την προεδρία του το Eurogroup υπέπεσε στο χειρότερο λάθος της ιστορίας του, προσθέτοντας ότι δεν είναι καλό σημάδι όταν ένας πολιτικός «ανασκευάζει» τις αρχικές του δηλώσεις.

Ας δούμε κάποια σημεία από την ζωή του αμφιλεγόμενου προέδρου 

Γεννήθηκε στο Αϊντχόβεν το Μάρτη του ’66 και με τη σύντροφό του απέκτησε δύο παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός ευρωβουλευτών του ολλανδικού Εργατικού Κόμματος. Η  ειδικότητά του είναι η γεωργία!Σπούδασε αγροτική οικονομία. Υπήρξε σύμβουλος του ολλανδικού υπουργείου Γεωργίας την περίοδο 1996-98. Διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Ήταν άγνωστος στη χώρα του μέχρι που άρχισε να κριτικάρει το σεξ και τη βία στα βιντεοπαιχνίδια σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση. Οι δεσμοί του με το Εργατικό Κόμμα – και όχι η εξειδίκευση σε οικονομικά θέματα – τον έφεραν τον περασμένο Νοέμβριο στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Η φιλία του με τον Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε και το ολλανδικό του «διαβατήριο» (προέρχεται από χώρα του Βορρά με αξιολόγηση ΑΑΑ) τον οδήγησαν με την «ευλογία» της Μέρκελ στην προεδρία του Eurogroup.

πηγήhttp://www.koolnews.gr/diethni/geroun-daiselbloum-o-ektrofeas-xoiron-pou-egine-epikefalis-tou-eurogroup/

Jeroen Dijsselbloem: Who is thw boss of the European Stability Mechanism that ruins Greece and Cyprus.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/25/cyprus-bailout-dijsselbloem-chaos-markets

πηγή

Comments Off on Γέρουν Ντάισελμπλουμ: Ο εκτροφέας χοίρων, που έγινε επικεφαλής του Eurogroup/He was breeding pigs, he is now head of the Eurogroup

Filed under Οικονομία

Comments are closed.