Στουρνάρας: Αγοράστε σπίτια στην Ελλάδα και κερδίστε 5ετή άδεια παραμονής (ΒΙΝΤΕΟ)

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Με δέλεαρ τη χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα για πέντε χρόνια η κυβέρνηση επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές ακινήτων από χώρες εκτός Ε.Ε. ακινήτων αλλά και παραθεριστές. Πιο συγκεκριμένα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ορίζεται ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγείται άδεια διαμονής για πέντε χρόνια σε υπήκοο τρίτης χώρας εφόσον είναι ιδιοκτήτης ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Το ίδιο δικαίωμα αποκτούν και όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές με τη μέθοδο της χρονομεριστικής ή και της απλής μίσθωσης και αυτό αποδεικνύεται με σύμβαση τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας. Ο παραθεριστής θα πρέπει να έχει νοικιάσει είτε σε ξενοδοχειακό κατάλυμα ή σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες αλλά και σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα.
Και για αυτές τις περιπτώσεις το συμβατικό τίμημα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Άδεια διαμονής μπορούν να αποκτήσουν επίσης και τα μέλη των οικογενειών των επενδυτών ή των παραθεριστών.
πηγή: Ημερησία

ΠΗΓΗ

Σχετικά με το θέμα η βουλευτής μας Ελένη Ζαρούλια ακριβώς για αυτό το θέμα προσέξτε στο βίντεο στο 3:55 τι τους είπε: ” το δε άρθρο 6 είναι κατάπτυστο, διότι επιχειρείτε την αλλοίωση της εθνικής σύστασης της Πατρίδος μας!”. Αφορά το Σχέδιο νόμου Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις, το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο…

 

1 Comment

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

One response to “Στουρνάρας: Αγοράστε σπίτια στην Ελλάδα και κερδίστε 5ετή άδεια παραμονής (ΒΙΝΤΕΟ)