ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Το παρεάκι Παπανδρέου-Βενιζέλου πίσω από το σκάνδαλο Λαγκάρντ»

proan_hk__article

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Διέρρευσαν τελικά τα πρακτικά της εξέτασης Μπίκα στην προανακριτική. Κάποια ενδιαφέροντα σημεία αναδημοσιεύουμε, για να κατανοήσετε πόσο σάπιο είναι το σύστημα εξουσίας που διοικεί τη χώρα. Για να κατανοήσετε τα γεγονότα, υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Διώτης κατέθεσε κάποια email του 2011, σύμφωνα με τα οποία ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Μπίκας δήλωνε ότι ενημέρωνε τον Παπανδρέου για τη λίστα ΛαγκάρντΑυτό το ντοκουμέντο δεν αμφισβητείται, καθώς δεν είναι άποψη, αλλά έγγραφο με ημερομηνία «Ιούλιος 2011». Ο Μπίκας αρνήθηκε ότι ενημέρωνε τον Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, επομένως είπε καταφανώς ψέματα. Και αφού κατέθετε ενόρκως, διέπραττε το αδίκημα της ψευδορκίας, που τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκιση. Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης απαίτησε να σταλούν τα επίμαχα πρακτικά στον εισσαγγελέα υπηρεσίας και να συλληφθεί ο Μπίκας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με το πρόσχημα ότι πρόκειται για τον… πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο. Δηλαδή αν είσαι πρέσβης στο Λονδίνο μπορείς να ξεφτιλίζεις τους νόμους του κράτους και να μη συμβαίνει τίποτα. Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης εξοργισμένος επιτέθηκε στον Βαρβιτσιώτη της ΝΔ, ενώ απάντησε στον Ρήγα του ΠΑΣΟΚ που παρενέβη: «Εγώ συμμετέχω όπου γουστάρω. Φύγε εσύ, αν δεν σου αρέσει. Το παρεάκι σου με τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο είναι από πίσω. Γι’ αυτό και παίρνεις το λόγο τώρα».

Ακολουθεί το κείμενο των πρακτικών από σχετικό δημοσίευμα του newsit:

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να πάνε τώρα στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας τα Πρακτικά και να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία. Δεν γίνεται τίποτε άλλο. Να κάτσουμε δεκαπέντε ώρες να μιλάμε με τον κύριο, μόνο θα γελάμε. Την πλάκα μας θα κάνουμε. Να ξεκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία. Είναι το αδίκημα της ψευδορκίας ξεκάθαρο, καταφανέστατο. Έχουμε τα ντοκουμέντα του κ. Διώτη από τη μία από το 2011 και τον κύριο εδώ να λέει ψέματα. Να σταματήσει η εξέτασή του και να πάει στον Εισαγγελέα ο κύριος. Δεν γίνεται αλλιώς… Εγώ δεν το ανέχομαι άλλο αυτό το πράγμα.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΚύριε Κασιδιάρη, μαζέψτε και εσείς τα νεύρα σας. Όλοι είμαστε εκνευρισμένοι. Δεν υπάρχει θέμα. Υπάρχει το δικαίωμα σαφέστατα να συμπληρώσει τις καταθέσεις του.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ έχω να πω ότι ο μάρτυρας αυτός πάλι θα φύγει, θα πάει σπίτι του και θα κοροϊδεύει, αυτό θα κάνει. Γι’ αυτό προτείνω να πάει στο αυτόφωρο, να πάει με χειροπέδες στον Εισαγγελέα να εξηγήσει εκεί, όχι να πάει σπίτι του και να λέει ότι ήρθε από το Λονδίνο για να τους δουλέψει στη Βουλή των Ελλήνων.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Η πρότασή σας κατεγράφη. Δεν γίνεται αποδεκτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης κατ’ αρχάς από τον Πρόεδρο και συνεχίζει …

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αφήστε τον να σπάει πλάκα με την Επιτροπή και να κοροϊδεύει εδώ πέρα αυτός ο άνθρωπος που είναι καταφανέστατα ψεύτης.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμφώνησε πως υπάρχει το θέμα της ψευδορκίας, «της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της εξέτασης της ευθύνης των μαρτύρων» πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή, ζήτησε όμως να μη διακοπεί η εξέταση του μάρτυρα. «Να ολοκληρωθεί η εξέτασή του και μετά να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Να μη φύγει ο κ. Μπίκας για να πάει στο Λονδίνο» συμφώνησε ο κ. Κασιδιάρης και ξεκίνησε νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον Προεδρεύοντα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ στη μέση μπήκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ένα λεπτό. Πρέπει να μιλάμε λιγάκι σοβαρά. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Ο κ. Μπίκας δεν είναι ένας περαστικός. Είναι ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μεγάλη Βρετανία.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ακόμα χειρότερα.

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΣας παρακαλώ πάρα πολύ. Ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να τα ισοπεδώνουμε με αυτό τον τρόπο.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ποιος ισοπεδώνει, κύριε Πρόεδρε; Τι λέτε τώρα; Μας κοροϊδεύει εδώ και μία ώρα και μου λέτε ότι ισοπεδώνω;

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αν θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας με αυτή τη μέθοδο, να πάτε αλλού. Εγώ δεν τα ανέχομαι.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κι επειδή δεν τα ανέχεστε εσείς…;

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ούτε εμείς δεχόμαστε τη δική σας συμπεριφορά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: …. (δεν ακούστηκε).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Φύγε εσύ.

ΡΗΓΑΣ: Να μη συμμετέχεις.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ συμμετέχω όπου γουστάρω. Φύγε εσύ, αν δεν σου αρέσει.

ΡΗΓΑΣΔεν είναι έτσι…

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το παρεάκι σου με τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο είναι από πίσω. Γι’ αυτό και παίρνεις το λόγο τώρα.

ΡΗΓΑΣ: …. (δεν ακούστηκε).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αν δεν το κάνει η Επιτροπή, θα το κάνω εγώ προσωπικά. Αλλά δεν πρέπει κατά τη διάρκεια του αυτοφώρου ο άνθρωπος αυτός να φύγει από εδώ μέσα.

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΚάντε ό,τι νομίζετε. Η εξέταση του μάρτυρα θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με τον τρόπο με τον οποίο αρμόζει στους θεσμούς και στο ρόλο του καθενός.

Ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την εξέταση του μάρτυρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είχε προϊδεάσει από το πρωί τα μέλη της Επιτροπής πως αν ο κ. Μπίκας επιχειρήσει να διαψεύσει τον Γ. Διώτη και γενικότερα να συγκαλύψει την υπόθεση… δεν εγγυάται πως θα συγκρατήσει τα νεύρα του!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WOxh5ZxUkLs&feature=player_embedded]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chrush-augh-to-pareaki-papandreou-benizelou-pisw-apo-to-skandalo-lagkarnt#.UVc7EByePRM#ixzz2P3K3JicR

Comments Off on ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Το παρεάκι Παπανδρέου-Βενιζέλου πίσω από το σκάνδαλο Λαγκάρντ»

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.