Η σημερινή Ελλάδα του μνημονίου – Βουτιά 16,4% στις λιανικές πωλήσεις

louketo

Σημαντική μείωση κατά 16,4%, σημείωσαν με το «καλημέρα» του 2013, οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο της χώρας, προοιωνίζοντας περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις τόσο στη λειτουργία των καταστημάτων και την απασχόληση, όσο και στα έσοδα του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Ιανουάριο εφέτος ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε διψήφια μείωση στην πλειονότητα των επιμέρους κατηγοριών των καταστημάτων, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) να καταγράφει τις εξής μειώσεις στον τζίρο: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (19%), Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (18,7%), Ένδυση-Υπόδηση (18,4%), Έπιπλα – Ηλεκτρικά είδη – Οικιακός εξοπλισμός (18,1%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (14,8%), Τρόφιμα- Ποτά- Καπνός (12,7%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη δώρων κ.ά. (7,7%) και Πολυκαταστήματα (7,3%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποιήθηκαν τα εξής: Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 16,4% τον Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2012, έναντι μείωσης 10,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011. Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 16,2% τον Ιανουάριο 2013, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2012, έναντι μείωσης 8,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου σήμερα που απολαμβάνει την «ανάπτυξη» του Σαμαρά… Η αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου το μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει σκληρά μέτρα και να φτωχοποιεί συνεχώς τον Έλληνα πολίτη. Η τραγική συγκυβέρνηση υπακούοντας τυφλά στις επιταγές των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ξένο προτεκτοράτο. Μόνη λύση είναι η αντίσταση! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-shmerinh-ellada-tou-mnhmoniou-boutia-164-stis-lianikes-pwlhseis#.UViYGhyePRM#ixzz2P9MuRt5h

Comments Off on Η σημερινή Ελλάδα του μνημονίου – Βουτιά 16,4% στις λιανικές πωλήσεις

Filed under Οικονομία

Comments are closed.