Για αυτό έχουν βάλει την Θράκη στο μάτι!

koitasmata__article

Πλούσια κοιτάσματα στην Θράκη δείχνει νέα μελέτη του ΙΓΜΕ

Νέα κοιτάσματα μη συμβατικού αερίου στην Θράκη και την Ήπειρο φέρνει στο φως μελέτη του ΙΓΜΕ. Η μελέτη έγινε για να εξεταστεί η ύπαρξη ή όχι δομών στο ελληνικό έδαφος μη συμβατικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, τα shale gas και shale oil, δηλαδή το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που παράγονται από τη σχάση του σχιστόλιθου. Τα ευρήματα της έρευνας του ΙΓΜΕ εντόπισαν ενδιαφέρουσες δομές shale gas στην περιοχή της Θράκης και δομές shale gas και shale oil στην Ήπειρο. Πάντως πρόκειται για προκαταρκτική έρευνα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν νέες έρευνες εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτεία για την αξιοποίηση του πιθανού θησαυρού που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόρυξη του shale gas, δηλαδή του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην ξηρά σε σχιστολιθικά πετρώματα, προκάλεσε «επανάσταση» τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά. Ειδικά οι ΗΠΑ, η πρώτη χώρα που εκμεταλλεύτηκε εμπορικά και σε μεγάλη κλίμακα το σχιστολιθικό αέριο, κατόρθωσε τα τελευταία χρόνια να μετατραπεί από εισαγωγέας σε εξαγωγέα φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν τεράστιες ποσότητες υγροποιημένου αερίου (LNG) στην αγορά και να πέσουν σημαντικά οι τιμές.

Η τουρκία, ο νούμερο ένα σύμμαχος της Αμερικής στην περιοχή, τα γνωρίζει όλα αυτά και βάση οργανωμένου σχεδίου εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για την ’’κοσοβοποίηση’’ της Θράκης! Το τουρκικό προξενείο να «λύνει και δένει» έχοντας σχεδόν μεταλλαχθεί σε τοπικό κυβερνείο. Ο Ελληνικός πληθυσμός της Θράκης μειώνεται και οι μουσουλμάνοι αυξάνονται συνεχώς. Οι Πομάκοι να κινδυνεύουν άμεσα να προσμετρηθούν ως «τούρκοι», ενώ όσοι από αυτούς ακόμα αντιστέκονται δέχονται τις αφόρητες πιέσεις των πρακτόρων της Άγκυρας. Και για όλα αυτά οι ελληνικές κυβερνήσεις στρουθοκαμηλίζουν.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/gia-auto-echoun-balei-thn-thrakh-sto-mati#.UWFTW5OePRM#ixzz2PmDIMR2N

 

 

Comments Off on Για αυτό έχουν βάλει την Θράκη στο μάτι!

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.