ΔΕΗ: Στις 30.000 τον μήνα οι διακοπές ρεύματος

ΔΕΗ

Αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στο “κόκκινο” τα χρέη

Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται τα χρέη προς τη ΔΕΗ. Μεγάλο μέρος των αποκοπών επανασυνδέεται τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού οι χρήστες καταβάλουν μέρος των οφειλών και έρθουν σε διακανονισμό. Η κατάσταση όμως αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω των νέων ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και τις περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Μάλιστα οι διακοπές ρεύματος φτάνουν τις 30.000 το μήνα, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Οι διακανονισμοί χρεών προς τη ΔΕΗ έχουν φτάσει σύμφωνα με την εταιρία, τις 700.000 από 400.000 που ήταν στο τέλος του 2011. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων οργανισμών προς τη ΔΕΗ πέρυσι ξεπέρασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενώ οι πολίτες, εν μέσω αντίξοων οικονομικών συνθηκών, καλούνται να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τα πολιτικά κόμματα είχαν φτάσει να χρωστούν 1.032.500 ευρώ. Πληροφορίες λένε ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει  τις ενέργειες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της ΝΔ  όμως παρενέβη ο Σαμαράς και έγινε διακανονισμός. Το ποσό που χρωστούσε η ΝΔ ήταν 615.000 ευρώ. Το ΚΚΕ, σημειώνουν πηγές, χρωστούσε 115.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 95.000 είναι το ειδικό τέλος ακινήτων. Το ποσό αυτό το ΚΚΕ αρνείται να το πληρώσει θεωρώντας το αντιλαϊκό μέτρο. Η «Τυποεκδοτική», η επιχείρηση έκδοσης εντύπων που ανήκει στο ΚΚΕ, χρωστούσε 250.000 ευρώ. Πληροφορίες θέλουν το ποσό να έχει διακανονιστεί με τη ΔΕΗ αλλά η επιχείρηση δεν τηρεί τον διακανονισμό, με απλά λόγια καθυστερεί την καταβολή των δόσεων. Ενώ ο ιδιοκτήτης του κτιρίου των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στο όνομα του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος, εμφανίζονταν -χωρίς όμως να τα οφείλει ο ίδιος- με ανεξόφλητο ποσό 52.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/deh-stis-30.000-ton-mhna-oi-diakopes-reumatos#.UWGJaZOePRM#ixzz2Pn233TIl

 

 

Comments Off on ΔΕΗ: Στις 30.000 τον μήνα οι διακοπές ρεύματος

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.