Δυναμική πορεία και διαμαρτυρία ενάντια στο αλβανικό σχολείο στην Καβάλα – ΒΙΝΤΕΟ

kavala1__article

 

Δυναμική πορεία και διαμαρτυρία ενάντια στο υπό λειτουργία αλβανικό σχολείο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου το πρωί, στην πόλη της Καβάλας, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος. Κατά την διάρκεια της πορείας στους δρόμους της πόλης, μοιράστηκαν πολλά φυλλάδια προς ενημέρωση των πολιτών, καθώς και πολλά φύλλα της εφημερίδας μας.
Kavala3

Τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Κινήματος συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας και περί τις 10:30 όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της δράσης. Με υποδειγματική παράταξη και αγωνιστικό παλμό με συνθήματα, οι Χρυσαυγίτες κατευθύνθηκαν προς το αλβανικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του δημαρχείου της πόλης. Εκεί, η παράταξη τοποθετήθηκε απέναντι από το σχολείο, το οποίο ο πράσινος δήμαρχος παραχώρησε για τα αλβανικά μαθήματα, υπό τα έκπληκτα μάτια παιδιών, δασκάλων και γονέων. Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα, μέχρι που το σχολείο έκλεισε, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά των δασκάλων ή των γονέων.

Στην συνέχεια, η αγωνιστική φάλαγγα κατευθύνθηκε προς την μπροστινή όψη του δημαρχείου, με την συνέχιση της διαμαρτυρίας να στρέφεται ενάντια στον κύριο υπεύθυνο για την ύπαρξη αυτού του αλβανικού σχολείου, δηλαδή τον δήμαρχο της πόλης Κωστή Σιμιτσή. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την παραλιακή οδό και την λαϊκή αγορά.
Kavala6

Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, καθώς και κατά την ημίωρη παραμονή μας στην λαϊκή αγορά, φυλλάδια μοιράστηκαν στους περαστικούς, που ομολογουμένως λιγοστοί γνώριζαν για την πρωτότυπη απόφαση του δημάρχου να επιτρέψει την λειτουργία αλβανικού σχολείου στην πόλη μας.

Kavala9

 

Επόμενος σταθμός της φάλαγγας, μετά την διάσχιση της παραλιακής οδού, ήταν η κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τα δυναμικά συνθήματα μας, ο Ύμνος του Κινήματος και ο Εθνικός μας Ύμνος, ακούστηκαν τόσο δυνατά, όσο ποτέ άλλοτε.

Η πορεία συνεχίστηκε μέσω των οδών Ομονοίας και Δαγκλή, με τα απανωτά συνθήματα να τραντάζουν τον τόπο, και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gRmZNaYNTfA&feature=player_embedded]

 

Τ.Ο. Καβάλας
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τετάρτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dunamikh-poreia-kai-diamarturia-enantia-sto-albaniko-scholeio-sthn-kabala#.UWHzbpOePRM#ixzz2PorrNXu1

Comments Off on Δυναμική πορεία και διαμαρτυρία ενάντια στο αλβανικό σχολείο στην Καβάλα – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.