Έλληνες Γιατροί: Υπουργική απόφαση για δολοφονία χιλιάδων Ελλήνων ασθενών!

gmsaf1__homeΗ ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την Υπουργική Απόφαση Υ.Α.  υπ. αριθμ. 29311/2013 (ΦΕΚ Β’ 692/26-3-2013), ενέκρινε την θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων,  στις σελίδες 12252-12258, περιορίζει την αποζημίωση των σκευασμάτων με δραστική ουσία prazole, για την θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, νασυνταγογραφείται στο εξής μόνο από γαστρεντερολόγους. Αυτόματα αποκλείει από όλες τις άλλες ιατρικές ειδικότητες(π.χ. καρδιολόγους, ορθοπεδικούς κτλ.) να συνταγογραφούν την εν λόγω δραστική ουσία, η οποία από οτι προκύπτει βιβλιογραφικά αλλά και πρακτικά, είναι η κατάλληλη και πιο καινοτόμα.

Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία τόσο στους ασθενείς όσο και στους γιατρούς. Δηλαδή ενας ασθενής που υποβάλλεται σε πολλαπλή θεραπεία με αντιυπερτασικά και άλλα φάρμακα, θα πρέπει να πάθει διάτρηση στομάχου επειδή απαγορεύεται στον καρδιολόγο να συνταγογραφήσει prazole! Και αφού πάθει διάτρηση στομάχου, τότε μόνον θα επιτραπεί η συνταγογράφηση!

Αυτή η απεγνωσμένη προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να περιορίσει την φαρμακευτική δαπάνη υποβιβάζει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών στους ασθενείς και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως:

  • Φόρτο εργασίας στους γαστρεντερολόγους , οι οποίοι αν και ελάχιστοι αριθμητικά, θα κληθούν να καλύψουν μεγάλο αριθμό ασθενών με γαστρεντερικές διαταραχές λόγω μη λήψης του σκευάσματος.
  • Οι ασθενείς με δυσκολία θα καταφέρνουν να κλείσουν ραντεβού σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γαστρεντερολόγο.
  • Αγνοείται η αξία των κατευθυντήριων οδηγιών για τη χρήση των πραζολονών  για γαστροπροστασία, ακόμα και όταν λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, που έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ και το ΚΕΣΥ.

Εν τέλει, το κόστος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα πλαίσια της γαστροπροστασίας θα μειωθεί αλλά από την λογοαριθμική έξαρση των γαστροραγιών και των άλλων αιμοραγιών του ανώτερου πεπτικού θα εξακοντίσει τις δαπάνες της τριτοβάθμιας περίπτωσης, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο η σχετική θνητότητα. Η υπόθεση αυτή πρέπει να εξεταστεί και από το ενδεχόμενο να υπάρξουν ποινικές συνέπειες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-upourgikh-apofash-gia-dolofonia-chiliadwn-ellhnwn-asthenwn#.UWQiJJOePRM#ixzz2PyY0HCB7

1 Comment

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

One response to “Έλληνες Γιατροί: Υπουργική απόφαση για δολοφονία χιλιάδων Ελλήνων ασθενών!

  1. ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ; ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΚΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.