Θα γίνει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ;;

σεισμογράφος

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί αλλά και διαβαστεί αρκετά, περί επικείμενου μεγάλου σεισμού στη χώρα μας, λόγω συσσώρευσης αρκετής ενέργειας στα ρήγματα του Ελλαδικού χώρου. Αυτή είναι άποψη ορισμένων σεισμολόγων, μία άποψη που πολύ καταλαβαίνουν ως και λογική άποψη, καθώς κάποια στιγμή στη χώρα που ζούμε θα γίνει ένα μεγάλος σεισμός, αλλά και καθημερινά γίνονται κάποιοι σεισμοί, όχι όμως αρκετά ισχυροί.
Είναι επομένως αναπόφευκτο να έχουμε κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια κάποιο τέτοιο φυσικό φαινόμενο.

Γίνει δεν γίνει λοιπόν μεγάλος σεισμός στη χώρα μας, θα πρέπει να φροντίσουμε κατά κύριο λόγο την ασφάλεια μας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι σε παλιά και όχι μόνο σπίτια και όπου χρειαστεί να υπάρξει η κατάλληλη θωράκιση.

Ουσιαστικά, πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να δεχτούμε ένα τέτοιο φυσικό φαινόμενο στην χώρα που ζούμε, φροντίζοντας πρώτα απ’ όλα να θωρακίσουμε τη στέγη κάτω από την οποία ζούμε. Έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν και σε δημόσια κτήρια όπου καθημερινά συγκεντρώνονται χιλιάδες συμπολίτες μας και που ο κίνδυνος να καταρρεύσει κάποια από αυτά λόγω κακής συντήρησης αν γίνει ένας μεγάλος σεισμός είναι αρκετά μεγάλος.

Σεισμός λοιπόν, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή στη χώρα μας αλλά και οπουδήποτε στο κόσμο, ωστόσο το νόημα των όσων λέγονται για επικείμενο σεισμό, είναι να μας παροτρύνουν ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση.

πηγή

Comments Off on Θα γίνει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ;;

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.