Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια!

simitis-petrelaia__ar__article

Ελληνίδα ερευνήτρια ξεμπροστιάζει τον άνθρωπο που πρόδωσε ένα ολόκληρο έθνος…

 

To 1995 το γαλλικό ερευνητικό σκάφος «Αταλάντη» πραγματοποιούσε γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό δομών που μπορεί να φιλοξενούν ενεργειακά κοιτάσματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Η έρευνα ήταν επίσημη και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση µέσω του προγράμματος MΑSTII. Ωστόσο, στο γαλλικό πλοίο δεν ήταν όλοι οι ερευνητές ξένοι αλλά υπήρχε και ελληνική συμμετοχή. Σε εκείνη την σημαντική έρευνα η οποία ουσιαστικά χαρτογράφησε το υπέδαφος του βυθού εντός της ελληνικής ΑΟΖ τόσο στο Ιόνιο όσο και νότια της Κρήτης, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την κα Παναγιώτα Γεωργοπούλου Γεωφυσικό, που εκπονούσε ήδη τη διδακτορική της διατριβή στο θέμα αυτό και σημαντικό τµήµα των αποτελεσμάτων το επεξεργάστηκε η ίδια.

Σύμφωνα με την κυρία Γεωργοπούλου οι έρευνες οδήγησαν σε εξαιρετικές ανακαλύψεις:
1) Την κάλυψη του πυθμένα ολόκληρου του Ιονίου με άλατα της Μεσσήνιας περιόδου
2) Την ύπαρξη εβαποριτών το πάχος των οποίων υπολογίστηκε άνω των 8 χλμ.
3) Την ύπαρξη ασβεστολίθων της Κρητιδικής περιόδου μέσα στους οποίους αναμένονται οι υδρογονάνθρακες.
4) Την ανακάλυψη πληθώρας λασποηφαιστείων.
5) Χαρακτηριστικές ανακαλύψεις ήταν και οι υποθαλάσσιες χαρτογραφήσεις των λιμνών αλμυρότητας.

Τόσο ενθαρρυντικά ευρήματα για την παρουσία μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προκαλούσαν το τεράστιο ενδιαφέρον οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ωστόσο η κυβέρνηση Σημίτη έθαψε το θέμα σε μία νύχτα. Όπως δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ κ.Τσόκας ο Σημίτης απαξίωσε το ερευνητικό τμήμα και η έρευνα για πετρέλαιο στην Ελλάδα σταμάτησε πριν καν αρχίσει. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-shmiths-pagwse-thn-ereuna-gia-ta-petrelaia#.UWQbNJOePRM#ixzz2PyQrjJr3

 

 

Comments Off on Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια!

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.