Ανθελληνικό ψήφισμα υπέρ των σκοπίων στην ευρωβουλή

skopia34__article

Το ευρωκοινοβούλιο, όταν δεν εκφράζει τις ανησυχίες του «για την άνοδο του νεοναζισμού, του αντισημιτισμού και του ρατσισμού» ξέρει να προωθεί τις ανθελληνικές θέσεις και απόψεις. Έτσι, προκλητικό, έναντι της Ελλάδος, αναμένεται να είναι και φέτος το ετήσιο ψήφισμα της ευρωβουλής για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, μετά την χθεσινή υιοθέτησή του, και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία (39 υπέρ, 13 κατά), από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. Πρωτεργάτης του όλου σκηνικού ένας Βρετανός Εργατικός ευρωβουλευτής, ονόματι Richard Howit, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να συγχαρεί την Κομισιόν γιατί στην έκθεση χρησιμοποιεί τον όρο ‘‘μακεδονικός’’ και ‘‘μακεδονική’’ για να προσδιορίσει τον λαό και την γλώσσα της γειτονικής χώρας.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη έκθεση του 2011, η Επιτροπή απέφυγε τον όρο ο ‘‘μακεδονικός’’ λαός ή η ‘’μακεδονική’’ γλώσσα. Το σχέδιο ψηφίσματος θα υποβληθεί για τελική έγκριση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, ωστόσο η χθεσινή ψηφοφορία δεν αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσής του. Είναι φανερό ότι η Χώρα μας, και στον τομέα υπεράσπισης των Εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της, έχει καταντήσει ο ‘‘καρπαζοεισπράκτορας’’ της Ευρώπης. Τα Σκόπια, τα οποία σφετερίζονται το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία για τους Ευρωπαίους ‘‘εταίρους’’ μας απ’ ότι η Ελλάδα. Ίσως γιατί η πολιτική τους ηγεσία δεν αποτελείται από ξενόδουλους, προσκυνημένους και αποεθνικοποιημένους πολιτικάντηδες. πράγμα το οποίο, δυστυχώς, κυριαρχεί στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Η Χρυσή Αυγή με αγώνες εντός και εκτός Κοινοβουλίου δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της Μακεδονίας!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anthellhniko-pshfisma-uper-twn-skopiwn-sthn-eurwboulh#.UWUdVJOePRM#ixzz2Q2toYKhd

 

 

1 Comment

Filed under Διεθνή

One response to “Ανθελληνικό ψήφισμα υπέρ των σκοπίων στην ευρωβουλή