Από το 1998 έως τον Ιανουάριου του 2013 λάμβανε μισθό η κα. Αγγελοπούλου από το κράτος!

mygreekdrama

Μισθό έως την 31.1.2013 εξακολουθούσε να λαμβάνει από το Δημόσιο η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελλάδας.
Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ. Νίκου Νικολόπουλου, «την 31/01/2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το ΥΠ.ΕΞ
κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της».
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ο τι η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει την διακοπή της καταβολής του μισθού από το 1998.
Συγκεκριμένα, με επιστολή που είχε αποστείλει η κυρία Αγγελοπούλου τον Ιανουάριο στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε σημειώσει πως από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, είχε ζητήσει να πάψει η καταβολή σ΄εκείνη του αντίστοιχου μισθού, αλλά το αίτημά της δεν είχε γίνει αποδεκτό ελλείψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
«Μετά την ψήφιση του ν. 4104/2013 δηλώνω ότι παραιτούμαι του προβλεπόμενου για τη θέση εκ προσωπικοτήτων μισθού» υπογράμμιζε στην επιστολή της κ. Αγγελοπούλου.
Πέραν αυτών, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου κατά τη διάρκεια της θητείας τους, οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβεως. Προσθέτει ωστόσο ότι πρόσφατα θεσπίστηκε ρύθμιση με την οποία οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων δύνανται με δήλωσή τους να παραιτούνται της προβλεπόμενης αμοιβής καθώς και όλων των σχετικών αποδοχών.

Διαβάστε ποιοι είναι σήμερα οι οκτώ πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων.

Σήμερα στο ΥΠ.ΕΞ υπηρετούν οκτώ άτομα ως πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων και συγκεκριμένα οι:

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη,
Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος,
Σταύρος Λυκίδης,
Διονύσιος Κοδέλλας,
Βασίλειος Στυλιανός Κασκαρέλης,
Κωνσταντίνος Αρκουμάνης,
Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και
Βασίλειος Αχιλλέας Πισπινής

ΠΗΓΗ

Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ: Μιας και το είχε ζητήσει η κα. Αγγελοπούλου να μη λαμβάνει τον μισθό της και μιας και υπήρχε έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης, τώρα που θεσπίστηκε σχετική ρύθμιση, έχει υπ’ όψη της να επιστρέψει πίσω τους μισθούς της από το 1998; Θα ήταν καλό αυτό για την οικονομία μας, που περνάει τέτοια κρίση…

Comments Off on Από το 1998 έως τον Ιανουάριου του 2013 λάμβανε μισθό η κα. Αγγελοπούλου από το κράτος!

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.