Αλβανοί οι μεγαλέμποροι του θανάτου στην Ελλάδα

narkotika__article

 

«Αντιμέτωπες με ένα οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα, βρίσκονται καθημερινά οι διωκτικές αρχές στην Ήπειρο, η οποία αποτελεί φυσική γέφυρα, καθώς συνορεύει με τη γειτονική χώρα, σε μήκος 240 χιλιομέτρων, ενώ το ανάγλυφο του εδάφους υποστηρίζει παράνομες δραστηριότητες» δηλώνει ο αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τρομπούκης, αναφερόμενος στο θέμα των ναρκωτικών που έχει θέσει σε συναγερμό την Αστυνομία στην Ήπειρο.
Το πρώτο τρίμηνο του 2013 έχουν κατασχεθεί κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο 2,5 τόνοι χασίς στη Θεσπρωτία και 1,1 στα Ιωάννινα. Ο κ. Τρομπούκης κάνει λόγο για μια δομημένη οργανωτικά μαφία, με ρόλους, ομάδες, ιεραρχία, η οποία δρα μεθοδικά και με σχεδιασμό, ανάλογα με την περίπτωση. Από τη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, μέχρι τα ακριτικά χωριά της Κόνιτσας, τα μπλόκα της Αστυνομίας, οι ένοπλες ομάδες κακοποιών, οι ενέδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, οι συλλήψεις λαθρέμπορων ναρκωτικών, οι μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης που κατάσχονται συγκροτούν το θέατρο μάχης στον «πόλεμο των ναρκωτικών» στην Ήπειρο.

Τις παράνομες δραστηριότητες διευκολύνουν τα δάση, τα μονοπάτια στο βουνό και οι δύσβατες περιοχές των συνόρων, που δεν είναι άλλες από τα «green borders», τα παράνομα περάσματα συνόρων, όπως έχουν χαρακτηριστεί σε έκθεση του Γραφείου Ναρκωτικών και Εγκλημάτων των Ηνωμένων Εθνών, το Νοέμβριο του 2011. Μάλιστα, στην ίδια έκθεση αναφερόταν ότι «η Αλβανία εξακολουθεί να αποτελεί χώρα προέλευσης για την κάνναβη και τα παράγωγά της -μαριχουάνα, χασίς, χασισέλαιο». Επίσης ότι, «η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι κυριότεροι προορισμοί για τη μαριχουάνα και το χασίς και οι χώρες αυτές χρησιμεύουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί για την αποστολή των ναρκωτικών στην Ευρώπη». Η μεταφορά των ναρκωτικών προς την Ήπειρο γίνεται από ομάδες ενόπλων αλβανών, οι οποίοι είτε τα κρύβουν σε “καβάτζες” στο βουνό, είτε τα φορτώνουν σε αυτοκίνητα των Ελλήνων συνεργών τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν ακόμη και γαϊδουράκια, εκπαιδευμένα στους ορεινούς δρόμους, τα οποία φορτώνουν με το παράνομο εμπόρευμα για να περάσουν τα σύνορα.

Οι αλβανοί έμποροι θανάτου συνεχίζουν να γεμίζουν την χώρα μας με ναρκωτικά, ενώ σπέρνουν παντού τον τρόμο. Η Χρυσή Αυγή, σε προηγούμενο άρθρο, κατήγγειλε την αλβανία ως την πρωταθλήτρια εμπορίου ναρκωτικών ανά την Ευρώπη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αστυνομία έχει μετατραπεί σε ένα ανήμπορο όργανο επιβολής της τάξης, ενώ ο Ρουπακιώτης και ο Δένδιας συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον Έλληνα πολίτη, μιλώντας για πάταξη της εγκληματικότητας. Άμεση λύση είναι η μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε έγκλημα διαπράττει αλλοδαπός όπως και η επαναφορά της θανατικής ποινής για κάθε έμπορο ναρκωτικών! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/albanoi-oi-megalemporoi-tou-thanatou-sthn-ellada#.UW8WeLWePRM#ixzz2Ql8FR744

Comments Off on Αλβανοί οι μεγαλέμποροι του θανάτου στην Ελλάδα

Filed under ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.