Η φίλη του Δελλατόλα, Ελένη Ράικου, αναλαμβάνει εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

eleni_raikoy__article

 

Θυμόμαστε όλοι την περίπτωση της κας Ελένης Ράικου, της εισαγγελέως που πήρε τηλέφωνο ο εκδότης Δελλατόλας, προκειμένου να ασκηθεί αυτεπαγγέλτως, παρανόμως και καταχρηστικώς δίωξη εναντίον του Συναγωνιστή, Ηλία Κασιδιάρη.

Επίσης θυμόμαστε αδρά την περίπτωση του εκδότη Δελλατόλα που διώκεται με την, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορία του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος». Συγκεκριμένα ο Δελλατόλας, λοιπόν, θα περάσει την επόμενη βδομάδα το κατώφλι της 2ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων της Proton Bank, καθώς φέρεται να έλαβε το χρηματικό ποσόν των 500.000 ευρώ από τον καταζητούμενο και εξαφανισμένο από την όψη της γης από τότε που πιάστηκε ο Λαυρεντιάδης, Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος λέγεται πως κατέφυγε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής με ιδιωτικό αεροσκάφος. Το ποσό αυτό αφορούσε την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Ποντίκι», την περίοδο που ήδη είχε γίνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Π. Κυριακίδη και είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο Δελλατόλας, όχι μόνο παραδέχεται πως πήρε τα χρήματα, αλλά ομολογεί πως τα 500 χιλιάρικα ήταν η τελευταία δόση – άρα πήρε κι άλλα: «Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα -ως τελευταία δόση- σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011». Και δικαιολογείται με τη γνωστή τακτική «ναι, αλλά τα πήραν κι άλλοι»: «Άλλωστε, δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Πέτρο Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα ΜΜΕ (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την ΧΚ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη). Τέλος, να τονίσουμε πως δικηγόρος του Δελλατόλα είναι ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού (και του Παναθηναϊκού.), Νίκος Κωνσταντόπουλος. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει εμμέσως πλην σαφώς τον Δελλατόλα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ειδησεογραφία η κα Ελένη Ράικου τοποθετήθηκε στην θέση του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς. Κοινώς, η κα Ράικου με την οποία είχε τόσο άνεση κάποιος που κατηγορείται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», ώστε να μπορεί να την πάρει τηλέφωνο “στον αέρα” και να την προτρέψει σε παράβαση καθήκοντος, καλείται να συντρίψει την εν Ελλάδι διαφθορά. Κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Dc1IQwQsRmc&feature=player_embedded]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/raikou#.UW7QL7WePRM#ixzz2Qjuq3Wxp

Comments Off on Η φίλη του Δελλατόλα, Ελένη Ράικου, αναλαμβάνει εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.