Κατάσχεση μισθού-ακινήτου για οφειλές άνω των 5 ευρώ!

katasxesi_spitiwn__article

 

Σε κατάσχεση ακινήτου ή μισθού για οφειλή που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και ξεπερνά τα 5 ευρώ θα προχωράει η Εφορία σε λίγες εβδομάδες σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα:
-Κατάσχεση μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Η Εφορία θα στέλνει στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται ο φορολογούμενος ένα σημείωμα για την οφειλή και η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στη ΔΟΥ το ποσό που οφείλεται.
-Εάν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και καταστεί ληξιπρόθεσμο, τότε θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολογούμενου.
-Η διαγραφή οφειλών προς την Εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. άποροι).
«Μη εισπράξιμες» θα χαρακτηρίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο ρευστοποιήσιμο ή αξιοποιήσιμο στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή το χρέος θα χαρακτηρίζεται «μη εισπράξιμο», θα παραμένει σε «ύπνωση» για 20 έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, τότε θα διαγράφεται οριστικά.
Παράλληλα με το φορολογικό και σε συνδυασμό με εγκύκλιο του γραμματέα  δημοσίων εσόδων η κυβέρνηση ετοιμάζει στρατόπεδο-φυλακή για οικονομικά εγκλήματα! Η Χρυσή Αυγή με επίκαιρη ερώτηση του Συναγωνιστή Ιωάννη Λαγού έφερε το θέμα στην βουλή και έθεσε τον υπουργό προ των ευθυνών του.

Το χρεοκοπημένο κράτος των διεφθαρμένων έχει ανάγει σε αυστηρή του προτεραιότητα τον φοροεισπρακτικό στραγγαλισμό των Ελλήνων, οι οποίοι στερούνται πια τα βασικά είδη για τη διαβίωσή τους. Τόσο ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης, όσο και ο υπουργός των οικονομικών, δε διστάζουν να προχωρήσουν στη θυσία χιλιάδων Ελλήνων προκειμένου να κερδίσουν τα εύσημα των διεθνών τοκογλύφων. Στη φυλακή να στείλουν τους μεγαλοαπατεώνες με το μαύρο πολιτικό χρήμα και όχι τους φουκαράδες μικροοφειλέτες. Το άθλιο κράτος να πάψει να καλύπτει τις μίζες των πολιτικών κομμάτων, τα σκάφη, τα ελικόπτερα και τις παράνομες βίλες των νταβατζήδων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kataschesh-misthou-akinhtou-gia-ofeiles-anw-twn-5-eurw#.UXRV1rWePRM#ixzz2R8PPHZhy

Comments Off on Κατάσχεση μισθού-ακινήτου για οφειλές άνω των 5 ευρώ!

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.