Στον ανακριτή απολογούνται τη Δευτέρα οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας

Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

ΜΑΝΩΛΑΔΑΠΑΚΙΣ

 

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της περιοχής.
Οι δράστες ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στο έδαφος για εκφοβισμό των 200 περίπου μεταναστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι μηνών. 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, οι επιστάτες αρχικώς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εργάτες, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί κι όταν αυτοί δεν διαλύθηκαν, τότε πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.
Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν μέχρι την σύλληψή τους το πρωί της Παρασκευής. Μετά την σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε εναντίον τους τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Οι τρεις επιστάτες του κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, για βαριές σωματικές βλάβες, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών.
Οι κατηγορούμενοι, που θα υποστηρίξουν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα, έλαβαν την προβλεπόμενη κατά το νόμο προθεσμία από τον ανακριτή την Παρασκευή, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

δικηγορος-επιστατων

ΠΗΓΗ

Comments Off on Στον ανακριτή απολογούνται τη Δευτέρα οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.