“Φέρεται να είναι…” – Η συνταγή της λασποδημοσιογραφίας

journalists__article

 

Κάθε επάγγελμα έχει τα μυστικά του. Ένα από τα μυστικά λοιπόν των πληρωμένων γραφίδων που ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές των αφεντικών τους είναι η φρασεολογία αναφορικά με το πώς θα ρίξουν λάσπη στην Χρυσή Αυγή. Ο συνηθέστερος τρόπος είναι η αποφυγή της ευθύνης και της υπογραφής του γράφοντος με την φράση: “φέρεται να είναι…“.

Έτσι λοιπόν, κρυπτόμενοι πίσω από φράσεις: “σύμφωνα με πληροφορίες, φήμες λένε, κάποιοι είπαν ότι, κτλ” εκτοξεύουν συκοφαντίες κατά της Χρυσής Αυγής και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα σε σημείο γελοιότητας. Ποτέ δεν παρουσιάζουν ντοκουμέντα ή επώνυμες μαρτυρίες, αλλά κρύβονται πίσω από το… ρεπορτάζ.

Την τακτική τους αυτή όμως την έχει καταλάβει καλά ο κόσμος και γι΄αυτό τους έχει γυρίσει την πλάτη, κατατάσσοντας την αξιοπιστία των αργυρώνητων ΜΜΕ στο ναδίρ. Στον αντίποδα η Χρυσή Αυγή με τα μόνα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει, την ιστοσελίδα και την εφημερίδα, απαντά με ντοκουμέντα και στοιχεία σε όλους τους συκοφάντες και τους θέτει προ των νομικών τους ευθυνών. Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας που σπάει την ένοχη ομερτά και την λασπολογία των αποκομμάτων του κλεπτοκρατικού τόξου και των φερέφωνων τους.

Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πως το σύνολο των πληρωμένων λασποδημοσιογράφων “φέρεται” να λειτουργεί κατ΄ εντολή των αφεντικών τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, πολυφωνίας και αντικειμενικότητας. Δεν το λέμε όμως, γιατί δεν “φέρονται” να είναι υποχείρια, αλλά είναι στην κυριολεξία!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/feretai-na-einai…-h-suntagh-ths-laspodhmosiografias#.UYUck7WePRM#ixzz2SKoVd000

Comments Off on “Φέρεται να είναι…” – Η συνταγή της λασποδημοσιογραφίας

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.