ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ngm4792

 

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ.

Κρίση… ειλικρίνειας έχει πιάσει τελευταία την καθεστωτική «Καθημερινή». Έτσι, πέραν του γνωστού δημοσιεύματος -προ ολίγων ημερών- που έκανε λόγο για ποσοστά ακόμα και 20% του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών στις επικείμενες ευρωεκλογές (σ’ έναν χρόνο από τώρα), στο λαμπριάτικο φύλλο υπάρχει άρθρο με τίτλο «Προβληματισμός στο πρωθυπουργικό γραφείο για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα γκάλοπ», με το εξής περιεχόμενο:

«Θα καταπλήξουμε δυσάρεστα το παγκόσμιο κοινό στις επικείμενες ευρωεκλογές». Η φράση ανήκει σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και, όχι, δεν αφορά την εκλογική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, αποτελεί παραδοχή της αυξανόμενης επιρροής της Χρυσής Αυγής σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού αλλά και σε συγκεκριμένο «κοινό» όπως οι ένστολοι και το εκκλησιαστικό ακροατήριο.

Στα γραφεία και των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης, πιθανώς και σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, οι αναλύσεις όσων παρακολουθούν τις πολιτικές τάσεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Αντιθέτως, κοινό παρονομαστή αποτελεί η εκτίμηση ότι, ως έχουν τα πράγματα, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές – περιφερειακές, που παραδοσιακά εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά χαλαρής ψήφου και αποχής, η Χρυσή Αυγή θα καταγράψει υψηλά ποσοστά».

Σχόλια:

1ον) Η τάση αυτή δεν εμφανίζεται τόσο στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν την Χρυσή Αυγή κάτω από 15%. Άρα, πέφτει πολύ «ψαλίδι»!

2ον) Η «αυξανόμενη επιρροή της Χρυσής Αυγής σε συγκεκριμένο κοινό, όπως το εκκλησιαστικό ακροατήριο», εξηγεί επαρκώς την αντιχρυσαυγίτικη σημαία που σήκωσε ξαφνικά –προφανώς κατ’ εντολήν του Μαξίμου και των παράκεντρών του- ο γνωστός μητροπολίτης.

 

ΠΗΓΗ

Comments Off on ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.