«Δημοκρατικό τόξο εναντίον Ελληνικού τόξου»

arxigos-palaiologos__article

 

Defencenet: Όλα τα κόμματα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και κατά Χρυσής Αυγής

Όλα τα κόμματα επιτίθενται στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή για το σημερινό επεισόδιο, άσχετα αν όπως όλα τα οπτικά ηχητικά και έγγραφα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι δεν ευθυνόταν το κόμμα ή οι βουλευτές του για την ένταση σήμερα στην Ολομέλεια. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ στρέφονται κατά του Λαϊκού Συνδέσμου και εδώ να πούμε ότι μπορεί κάποιες φορές να έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα οι βουλευτές και τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά εν προκειμένω έχουν 100% δίκιο.

Κανείς δεν είπε έστω και μία λέξη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και το όνειδος του Γ. Πάντζα του ξεστόμισε το “Χάϊλ Χίτλερ”. Ας δούμε τι δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των υπόλοιπων κομμάτων:

ΝΔ: «Το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί. Υπάρχει πολλές φορές, κακώς νοούμενη ανοχή στο ύψος των εκφράσεων και της κοινοβουλευτικής αντιπαραθέσεως. Εκεί πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις του προεδρείου και εφαρμογή του Κανονισμού», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας παραπονούμενος μάλιστα ότι … ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται γιατί χαρακτηρίζει συλλήβδην τη ΝΔ “χρυσαυγίτες”…

ΣΥΡΙΖΑ: «Ταυτίζετε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, στη λογική των “δύο άκρων”. Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής έρχονται μπροστά μας», απάντησε στον Μ. Βορίδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Κουρουμπλής.

ΑΝΕΛ: Εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νότης Μαριάς τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Κανονισμού «σε όλα τα επίπεδα και έκταση, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θα πρέπει να πάψει να ακούγεται η εξύμνηση του φασισμού και του ναζισμού σ’ αυτή την αίθουσα – κι αν κάποιοι επιθυμούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και αυτές τις ιστορίες σε τούτη την κοινωνία, θα μας βρουν αντίθετους», δήλωσε ο κ. Μαριάς.

ΠΑΣΟΚ:  «Καλύτερη συνεργασία του συνταγματικού τόξου», πρότεινε η Εύη Χριστοφιλοπούλου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. «Χρειάζεται νέος επικαιροποιημένος Κανονισμός, γιατί το Κοινοβούλιο μέχρι σήμερα δεν είχε αυτά τα ακραία παραδείγματα. Προτείνουμε αλλαγές στον Κανονισμό -γιατί υπάρχει και εντός και εκτός Κοινοβουλίου η αντιρατσιστική πρόκληση», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: «Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με υστερίες και φωνές. Την τρέφει η “θεωρία των δύο άκρων” και οι επιχειρήσεις-σκούπα», υποστήριξε ο Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ. «Μόνο το εργατικό ταξικό κίνημα μπορεί να ανακόψει τη δράση των ναζιστικών πρακτικών. Δεν θα αντιμετωπιστεί με την ΕΕ που εξισώνει ναζισμό και κομμουνισμό και βραβεύει τους συνεργάτες των ναζί, στην Ουκρανία και αλλού».

ΔΗΜΑΡ: «Κάποια στιγμή σ’ αυτήν την αίθουσα, πρέπει να γίνει αποκατάσταση του πολιτικού λόγου», παρατήρησε η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκη Φούντα. «Το προεδρείο πρέπει να είναι πιο αυστηρό στην τήρηση του Κανονισμού όσον αφορά αυτές τις συμπεριφορές», υποστήριξε.

Σημείωση Χρυσής Αυγής: Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά απόλυτα το σύνθημα που φωνάξαμε όταν το Κίνημα εισήλθε στη βουλή. Το σύνθημα αυτό καθοδηγεί την Χρυσή Αυγή εδώ και δεκαετίες και θα την οδηγήσει μέχρι την τελική Νίκη: ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Από κάθε γωνιά της χώρας δεχόμαστε χιλιάδες μηνύματα συμπράστασης, από παλιούς και νέους φίλους του Κινήματος. Η έντονη πολεμική του διεφθαρμένου συστήματος ενάντια στην Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν μας περιορίζει, αλλά μας γιγαντώνει ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dhmokratiko-tojo-enantion-ellhnikou-tojou#.UZZDiLVM_RM#ixzz2TYt2jEJ8

1 Comment

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

One response to “«Δημοκρατικό τόξο εναντίον Ελληνικού τόξου»