Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη

YYYYYYYYYY_YYYYYYY_(19-05-2013)__article

 

Η διασπαστική κίνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να διοργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, που ως μοναδικό σκοπό έχει τη προσωπική του προβολή, αποδεικνύει περίτρανα ότι μια εθνική επέτειος τέτοιας σπουδαιότητας έχει εκφυλιστεί από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται, δυστυχώς, και αρκετοί πρόεδροι ποντιακών σωματείων, οι οποίοι, πιστοί στα κομματικά αφεντικά, έχουν μετατρέψει τις επετειακές εκδηλώσεις σε χαλαρές, άνευ ουσίας φιέστες, όπου η ιστορική αποκατάσταση επιτυγχάνεται με ομιλίες που καλούν σε συμφιλίωση με αυτούς που ξερίζωσαν τον ποντιακό ελληνισμό από τις πατρογονικές του εστίες.

Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεση της σε αυτές τις πρακτικές διχόνοιας, αλλά και την άρνηση της να παραστεί δίπλα σε εκπροσώπους που τιμούν επισήμως τον Κεμάλ Ατατούρκ, προσβάλλοντας έτσι τους νεκρούς προγόνους μας, διοργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, ώστε να αποδοθούν οι τιμές στον Ποντιακό Ελληνισμό με τον δέοντα τρόπο. Καλούμε κάθε υπερήφανο πατριώτη και κάθε εθνικά σκεπτόμενο Έλληνα να δώσει το δυναμικό παρόν στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ελευθέριου-Κορδελιού, μπροστά στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού. Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 19:00.

Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

Με αφορμή την μαύρη επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η Χρυσή Αυγή κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για μετονομασία μεγάλης οδού της πόλης σε «Ποντίων μαρτύρων», ώστε να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας.

THESALONIKI

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katathesh-aithsh-gia-metonomasia-megalhs-odou-ths-thessalonikhs-se-pontiwn#.UZePhLVM_RM#ixzz2Tee1tTs8

Comments Off on Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.