Έρχεται το τέλος των αποκομμάτων – Ούτε έξω από την Ευρωβουλή δεν περνούν Βενιζέλος και Κουβέλης!

banizel-kouvel)__article

«Πολιτικό σοκ στις ευρωεκλογές φοβούνται οι Βρυξέλλες» είναι ο τίτλος ολοσέλιδου άρθρου του Κυριακάτικου Βήματος, το οποίο δείχνει τον πανικό που έχει πιάσει το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης και τους ντόπιους υποτακτικούς του.  Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τα πιο πιστά φερέφωνα του μνημονίου, νιώθουν ήδη τη δημοκοπική πίεση σε τέτοιο βαθμό που να είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους στο ευρωκοινοβούλιο. Στον Κουβέλη, μάλιστα, το μήνυμα ήταν σαφές, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα: «Εξετάστε κάθε δυνατότητα συνεργασίας ή κοινής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ τον επόμενο Μάιο. Μόνον έτσι θα έχει νόημα η προοπτική συμμετοχής σας, γιατί μόνον έτσι έχετε βάσιμες ελπίδες ανάδειξης βουλευτών».

Με δεδομένο ότι οι έδρες του κοινοβουλίου μειώνονται για την Ελλάδα στις 21, από την Μάιο του 2014, το μέτρο για την ανάδειξη εκπροσώπου ανέρχεται στο 4.3%.  Πολύ χειρότερα, δηλαδή, τα πράγματα από ότι στην Ελλάδα, όπου το εκλογικό μέτρο παραμένει, επί του παρόντος, στο 3%.  Είναι, επομένως, σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή τους στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο, καθώς η επιρροή των δυο αυτών (από)κομμάτων βρίσκεται ομολογουμένως, κάτω από το 3%. «Υπό αυτές τις δραματικές συνθήκες» όπως μας πληροφορεί η καθεστωτική εφημερίδα, «η πίεση προς τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τη μη κάθοδο ή για την εφεύρεση μιας φόρμουλας συνεργασίας έστω και για την αναμέτρηση του επόμενου Μαΐου είναι έντονη και από τις Βρυξέλλες και πιθανολογείται ότι σύντομα θα συγκεκριμενοποιηθεί».

Αυτά τα πολιτικά ναυάγια πιέζονται προκειμένου να συνεργαστούν, γιατί μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να εισέρθουν στο ευρωκοινοβούλιο.  Η πολιτική και ηθική τους απονομιμοποίηση είναι πλήρης, καθώς ο κατήφορός τους δεν έχει τελειωμό. Και όμως, αυτοί οι παντελώς και ποικιλοτρόπως σαλτιμπάγκοι κρατούν, σε συνεργασία με την συνένοχό τους ΝΔ, τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Νομοθετούν εναντίον της Πατρίδας και υπέρ των διεθνών τοκογλύφων και φυσικά, εντελώς απομονωμένοι από την λαϊκή θέληση, έχουν το θράσος να επιτίθενται στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το πολιτικό τέλος αυτών των δυο θνησιγενών σχηματισμών είναι πολύ κοντά. Όπως πολύ κοντά θα είναι και εκείνη η ώρα όπου, όσοι ξεπούλησαν τη χώρα προς όφελος ξένων παραγόντων, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου για τις πράξεις τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/piezoun-pasok-dhmar-gia-sunergasia-stis-eurwekloges-gia-na-mh-meinoun-ektos#.Ua5zikBM_RM#ixzz2VIAJHnAY

Comments Off on Έρχεται το τέλος των αποκομμάτων – Ούτε έξω από την Ευρωβουλή δεν περνούν Βενιζέλος και Κουβέλης!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.