Αίρεται ο αποκλεισμός κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας – ΒΙΝΤΕΟ

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PALezw7RLro]

Εδώ και μήνες η τρικομματική κυβέρνηση είχε αναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου, με σκοπό την ελάφρυνση χιλιάδων νοικοκυριών και δανειοληπτών. Με τη χθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου και το χαρακτηρισμό του ως επείγον, μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι υποχείριο ξένων συμφερόντων και συγκεκριμένα των δανειστών μας.

Μισθοί και συντάξεις συνεχίζουν τη καθοδική τους πορεία, με αποτέλεσμα, αρκετοί από τους δανειολήπτες να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των τραπεζών και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των δανείων να έχουν χτυπήσει κόκκινο. Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρούν να διευκολύνουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εκείνες τις κοινωνικές ομάδες ,των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Όμως με την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση του εκάστοτε δανειολήπτη, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 2 του εν λόγω νομοσχεδίου οι «ενήμεροι» δανειολήπτες είναι υποχρεωμένοι να υποθηκεύσουν τα ακίνητά τους προκειμένου να υπαχθούν στην «ευνοϊκότερη» ρύθμιση. Και εκεί βρίσκεται η  ουσία του κατ΄ επιταγήν την τρόικας νομοσχεδίου. Όσοι έχουν δάνεια χωρίς υποθήκη, να τα μετατρέψουν σε ενυπόθηκα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/airetai-o-apokleismos-katascheshs-ths-prwths-katoikias-binteo#.Ua8mWdLwmCg#ixzz2VLGxTaFK

Comments Off on Αίρεται ο αποκλεισμός κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Comments are closed.