Για τον Έλληνα Πεζοναύτη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος

el_enoples_dynameis-mesa

Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πεζοναύτη που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στη μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που σε αντίξοες συνθήκες και παρά την εχθρική στάση του καθεστώτος, φυλάττει Θερμοπύλες. Πρωταίτιοι του σημερινού δυστυχήματος είναι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί του μνημονίου, που στοχεύουν στην οριστική διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Άχρηστος εξοπλισμός και οχήματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει παλιοσίδερα εδώ και δεκαετίες, δεν αποσύρονται για λόγους “οικονομίας”, δηλαδή για να πληρώνουμε ληστρικά επιτόκια στους διεθνείς τοκογλύφους. Την ίδια ώρα το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει ούτε μία περικοπή στα δικά του προκλητικά προνόμια και συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος ενός ολόκληρου Έθνους.

Ανατράπηκε Μ113 του Στρατού στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας – Νεκρός ο στρατιώτης οδηγός

Υπέκυψε τελικά ο στρατιώτης οδηγός του Μ113 στα σοβαρά τραύματα του. Το όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα 18 ΤΟΜΠ του ιδίου τύπου και όδευαν προς φόρτωση σε αρματαγωγό για να συμμετάσχουν στην “Καταιγίδα”, την άσκηση του ΠΝ. Όπως έγινε γνωστό το όχημα για άγνωστους λόγους (πιθανόν από μηχανική βλάβη) ξέφυγε από την πορεία του, κτύπησε την μπάρα δεξιά και μετά κατευθύνθηκε προς την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπου έπεσε σε χαντάκι και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι του οδηγού.

Ανατράπηκε Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού Μ113 του Στρατού στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Ωροπού, στις 5:50 το πρωί. Το δεύτερο μέλος του πληρώματος, ένας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 401 ΓΝΣ για προληπτικούς λόγους. Το όχημα εκινείτο σε φάλαγγα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Άνηκε στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών του Αυλώνα.

Το “αρχαίο” Μ113 συμμετείχε στην άσκηση “Καταιγίδα”. Τα τεθωρακισμένα είχαν προμηθευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Στρατό και είχαν πρωταγωνιστήσει στο Βιετνάμ.. Είναι γεγονός όμως πως τα Μ113 είναι απαρχαιωμένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η συντήρηση τους ελλείψει χρημάτων καθίσταται αδύνατη.

Το θέμα είναι πώς ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε μερικές εκατοντάδες ακόμη “σαπάκια” απο τα αποθέμα του αμερικανικού Στρατού, καθώς δεν διαθέτει κονδύλια για την αγορά καινούργιων. O Ελληνικός Στρατός είναι ο μόνος σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί σε κύρια καθήκοντα ως ΤΟΜΠ τα Μ113. Ακόμα και ο τουρκικός Στρατός τα έχει αντικαταστήσει από την δεκαετία του 1980 με το AIFV. Για άλλη μια φορά η ενημέρωση από το ΓΕΣ ηττήθηκε κατά κράτος: Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι αυτή την στιγμή, ώρες μετά το ατύχημα…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/gia-ton-ellhna-pezonauth-pou-epese-en-wra-kathhkontos#.Ua8X89LwmCg#ixzz2VL0z9JC2

Comments Off on Για τον Έλληνα Πεζοναύτη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.