Αργά ή γρήγορα θα επέλθει πολιτική κάθαρση

gallop__slider

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στις 14 Ιουλίου λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο θέμα της ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν τα διάφορα ρεπορτάζ ο Σαμαράς ‘‘πετά το γάντι’’ στους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους, Βενιζέλο και Κουβέλη, να τον ρίξουν αν θέλουν, στην περίπτωση κατά την οποία διαφωνήσουν μαζί του για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τι συμβαίνει, όμως, στην πραγματικότητα; Κατά πόσο είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές μέσα στα μέσα του καλοκαιριού;

Αυτό που θεωρείται ως δεδομένο είναι το ότι ουσιαστικά κανείς από τους τρείς συνενόχους της συγκυβέρνησης δεν επιθυμεί αληθινά την προσφυγή στις κάλπες. Και αυτό συμβαίνει επειδή ούτε τους ίδιους συμφέρει η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ενώ θεωρείται ως δεδομένο η υπερδιπλασίαση του εκλογικού ποσοστού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σε σχέση με τις περσινές εκλογές. Ακόμη κι αν βγει πρώτη η ΝΔ στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θα είναι πολύ δύσκολο (αν όχι ακατόρθωτο) να μπορέσει να σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση συνεργασίας με τους μέχρι τώρα συνεταίρους της. Το πιο πιθανό σενάριο θα είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ να μπορέσουν να πιάσουν το πολυπόθητο 3%, προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της παρουσίας τους στα β(ο)υλευτικά έδρανα. Ακόμη, όμως, και αν καταφέρουν τελικά να μπουν στην Βουλή, τα ποσοστά τους, επομένως και η κοινοβ(ο)υλευτική τους εκπροσώπηση, θα κινούνται πέριξ του 3% , με επακόλουθο αποτέλεσμα να μην επαρκούν ‘‘τα κουκιά’’ για τη σύναψη, εκ νέου, συνεργασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Επομένως, το μόνο πιθανό σενάριο το οποίο παίζει μετά θα είναι αυτό που για πολλούς φαινόταν έως αδύνατον και ακατόρθωτο: κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τον οριστικό και αμετάκλητο εξευτελισμό του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Από την άλλη, η συντριπτική άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με ποσοστά τα οποία θα δημιουργήσουν εφιάλτες στους ‘‘εφιάλτες’’ της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, θα την καταστήσουν αυτομάτως κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό. Ανεξάρτητα από το αν θα είμαστε τρίτη ή δεύτερη (όπως υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι) πολιτική δύναμη, ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι ουσιαστικός για Εμάς.

Ένα σκαλί πριν την εξουσία και την επακόλουθη επανελληνοποίηση της χώρας, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, πλέον, να αποδείξει τον Εθνικό, Κοινωνικό και πλήρως αντισυστημικό χαρακτήρα της. Οι ποικιλόμορφοι και ποικιλότροποι εκφραστές του καθεστώτος, ανεξαρτήτως του αν θα τα βρουν μεταξύ τους ή όχι, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν, αλλά σε καμία περίπτωση να αποσιωπήσουν, το μοιραίο για αυτούς γεγονός: τον οριστικό ενταφιασμό ενός ανθελληνικού, αντιλαϊκού, διεφθαρμένου και αμαρτωλού συστήματος. Η Κάθαρση Έρχεται! Και θα έρθει στο πρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/arga-h-grhgora-tha-epelthei-politikh-katharsh#.UboHxPlM_RM#ixzz2W7WA9NIv

Comments Off on Αργά ή γρήγορα θα επέλθει πολιτική κάθαρση

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.