Ξεκίνημα με απειλές από τους εβραίους προς τον νέο πρόεδρο του Ιράν

nentanaxiou_ebraios__article

Στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια ένα γεωπολιτικό παίγνιο που έχει ως αυτοσκοπό του τον έλεγχο της παγκόσμιας ενέργειας. Σε αυτό το παίγνιο τα έθνη και οι εθνικοί στρατοί είναι απλώς πιόνια που κινούνται από τους διεθνείς επικυρίαρχους και οι δήθεν «δημοκρατικές ανησυχίες» είναι απλώς και μόνο για να τις δείχνει η τηλεόραση και να την αναμασούν οι αφελείς.

Έγιναν, λοιπόν, εκλογές στο Ιράν με τον πρώην πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμετινεζάντ, να είναι αποκλεισμένος λόγω του ιρανικού συντάγματος, που του απαγόρευε άλλη θητεία. Από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εξελέγη ο, μετριοπαθής όπως σημειώνουν, Χασάν Ρουχανί και γύρω από την εκλογή αυτή άρχισε το παιχνίδι των επιρροών και των πιέσεων, ώστε η κάθε πλευρά να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της. Από την αμερικανοσιωνιστική πλευρά δηλώσεις έκανε ο Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος επεσήμανε ότι «το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο και δεν πρέπει τρέφουμε ευσεβείς πόθους για την νίκη Ρουχανί», ενώ από την ρωσική πλευρά επενέβη ο Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Ρουχανί είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα κάνει προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξουν άλλες επιβολές διεθνών κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Όπως προείπαμε τα περί διεθνούς δικαίου είναι φυσικά για εσωτερική κατανάλωση, αφού ο Νεντανιάχου έχοντας ο ίδιος πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει, θεωρητικά, κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά ενός κράτους που έχει τις ίδιες αξιώσεις με αυτόν. Όμως έχοντας τις πλάτες των αμερικανών μπορεί να απειλεί όποιον θέλει και όποιον στέκεται εμπόδιο στην παγκόσμια σιωνιστική κυριαρχία που προσπαθούν να επιβάλλουν μέσω της παγκοσμιοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jekinhma-me-apeiles-apo-tous-ebraious-pros-ton-neo-proedro-tou-iran#.UcBngufwmCg#ixzz2WZmykFcJ

Comments Off on Ξεκίνημα με απειλές από τους εβραίους προς τον νέο πρόεδρο του Ιράν

Filed under Διεθνή

Comments are closed.