Διαλύουν οριστικά την Εθνική μας Άμυνα: Ο κύριος Τίποτα και η Φώφη στο πιο νευραλγικό υπουργείο

neo_ypetha0__article

Άρθρο του Συναγωνιστή Ζησιμόπουλου, Αντισυνταγματάρχη ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Συνδέσμου

Ο ανασχηματισμός που έλαβε χώρα χθες, και που οριοθέτησε την συγκυβέρνηση ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ, επέφερε και αλλαγές στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Συγκεκριμένα νέος υπουργός τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Γνωστός και μη εξαιρετέος πολιτικός, προερχόμενος από το διπλωματικό Σώμα, χωρίς ποτέ του να έχει πάρει την παραμικρή πολιτική απόφαση για το παραμικρό, ο άνθρωπος που σωστά είχε αποκαλέσει ο Πάγκαλος στο παρελθόν «ο κύριος τίποτα».

Άνθρωπος που οι γνώσεις του για θέματα Ενόπλων Δυνάμεων είναι μάλλον ανύπαρκτες, άνθρωπος που η τοποθέτηση του στο υπουργείο έγινε σαν αντιστάθμισμα της τοποθέτησης του Βενιζέλου ως αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών. Σε ρόλο αναπληρωτή υπουργού, η Φώφη Γεννηματά. Ουδείς σε αυτόν τον τόπο δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τον λόγο της παρουσίας της εκεί. Ποια η ιδιότητα της; Ποιες οι γνώσεις της στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Αμύνης γενικότερα; Προφανώς, είναι η επιτηρήτρια του Βενιζέλου, μια και αυτός κυβερνά στην πράξη από ό,τι φαίνεται, προκειμένου να μην έχει ελεύθερο το πεδίο των κινήσεων ο Αβραμόπουλος.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι και οι δύο απόστρατοι που ήταν στην κυβέρνηση, ο στρατηγός Καράμπελας και ο ναύαρχος Ελευσινιώτης, πήγαν σπίτια τους. Κάτι που φαινόταν από καιρό ότι θα συμβεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του προηγούμενου υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου προς το πρόσωπο τους, ήταν απαξιωτική. Υφυπουργός τοποθετήθηκε ο Θανάσης Δαβάκης, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής, που αν μη τι άλλο, έχει μία γνώση των θεμάτων Εθνικής Αμύνης, αλλά δεν παύει να λειτουργεί ως εντολοδόχος της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο, πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν δευτερεύοντα ρόλο. Όλα τα κόμματα, αρχής γενομένης από τη Νέα Δημοκρατία, τις αντιμετώπιζαν με καχυποψία και επιφυλακτικότητα. Εγκλωβισμένα σε φοβίες περί πραξικοπήματοςτα κόμματα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, πάντα τοποθετούσαν  πολιτικές ηγεσίες στο ΥΠΕΘΑ που ελάχιστη σχέση είχαν με τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων ή ακόμα καλύτερα είχαν άσχημη σχέση με  τις Ένοπλες μας Δυνάμεις. Και αυτό γιατί τους φοβίζουν οι ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί κουβαλάνε και θα κουβαλάνε πάντα τα γνωστά συμπλέγματα της μεταπολίτευσης.

Ανχης (ΔΒ-ΚΔ) ε.α Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sta-cheria-tou-kuriou-tipota-h-ethnikh-amuna#.Ucm97vlM_RM#ixzz2XFCqDpex

Comments Off on Διαλύουν οριστικά την Εθνική μας Άμυνα: Ο κύριος Τίποτα και η Φώφη στο πιο νευραλγικό υπουργείο

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.