Ένα στα δύο Ελληνόπουλα μένει έξω από τους παιδικούς σταθμούς

dimotikoY1__article

«Μάχη» για μια θέση σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς αναμένεται να δώσουν και φέτος χιλιάδες δικαιούχους μητέρες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου φιλοξενούνται δωρεάν τα παιδιά τους στους σταθμούς. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα αναμένεται να φιλοξενήσει δωρεάν 60.000 παιδιά καθώς έχουν εξασφαλιστεί περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα αφού οι αιτήσεις από οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή παιδικών σταθμών αναμένεται να ξεπεράσουν τις 150.000!

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της ύφεσης κάθε χρόνο οι αιτήσεις σπάνε το ένα μετά το άλλο τα αριθμητικά ρεκόρ. Έτσι για παράδειγμα το 2011 είχαν υποβάλει αιτήσεις 48.000 μητέρες, το 2012  95.028, ενώ το 2013 αναμένεται ο αριθμός αυτός να εκτοξευθεί στις 120.000.
Δυστυχώς η αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων που ξεκίνησε από εφέτος αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα αφού αρκετές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν στο πρόγραμμα. Αυτή τη φορά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κατεβαίνει στις 30.000 ευρώ από τις 40.000 ευρώ που ήταν πέρσι. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αφορά εισοδήματα του 2011 γεγονός που πλήττει πολλές μητέρες που είχαν αρνητικές μεταβολές στα εισοδήματά τους το 2012.

Η φοροεισπρακτική πολιτική του μνημονίου έχει εξαθλιώσει τον Έλληνα πολίτη, που από φτωχός γίνεται συνεχώς φτωχότερος. Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν έχει δικαίωμα να βάλει το παιδί του ούτε στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς οι περισσότερες θέσεις καταλαμβάνονται από πληθώρα λαθρομεταναστών που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα Ελληνόπουλα μένουν εκτός και το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται. Απαιτείται άμεση προτεραιότητα στους Έλληνες και φορολογικές ελαφρύνσεις για κάθε Ελληνική οικογένεια που αποκτά παιδί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ena-sta-duo-ellhnopoula-menei-ejw-apo-tous-paidikous-stathmous#.Uc2cQvlM_RM#ixzz2XWMUdYf0

Comments Off on Ένα στα δύο Ελληνόπουλα μένει έξω από τους παιδικούς σταθμούς

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.