Έρχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η τρόικα

gre11470714__article

Ο Υπουργός εργασίας Βρούτσης Γιάννης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί(;) ο εξευτελιστικός κατώτατος μισθός, ωστόσο η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

Στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.Προβλέπεται, λοιπόν η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία(!), με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

Το Μνημόνιο βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και εκτόξευσε τα ποσοστά ανεργίας. Για τη λύση του προβλήματος ανεργία, η Χρυσή Αυγή προτείνει μία λύση άμεση και μία μεσοπρόθεσμη: Απέλαση λαθρομεταναστών που σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες και στροφή στην Εθνική Παραγωγή για την αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας και την επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής που σημαίνει δυνατότητα παραγωγικής εργασίας στον ελληνικό λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-neo-sok-misthous-350-eurw-proetoimazei-h-troika#.UdCpfvlM_RM#ixzz2XjtfQyKt

Comments Off on Έρχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η τρόικα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.