Ανάλυση Public Issue: Παντοδύναμη και σταθερά ανοδική η Χρυσή Αυγή σε όλα τα κοινωνικά στρώματα

3501-imia__article

«Ακτινογραφία» της ψήφου προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιχειρεί να κάνει στην σημερινή «Εφημερίδα των συντακτών» ο διευθύνων σύμβουλος της Public Issue, Γιάννης Μαυρής. Μέσα σ’ ένα δισέλιδο σκιαγραφείται η δομή της ψήφου και της υποστήριξης προς το Κίνημά μας, όπως φυσικά το αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος εκλογικός αναλυτής. Εμείς, από τη δική μας πλευρά, θα επικεντρωθούμε σε κάποια σημεία της έρευνας, τα οποία θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Γράφει, λοιπόν, ο Γιάννης Μαυρής τα εξής: «Ο κύριος όγκος της επιρροής της συγκεντρώνεται στα αστικά κέντρα. Όχι όμως ομοιόμορφα. Η Χ.Α. υστερεί σημαντικά στις κατ’ εξοχήν αστικές περιοχές. Στα βόρεια και βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας περιορίστηκε τον Μάιο σε ποσοστά κάτω από 5% και τον Ιούνιο κάτω από 4% (Εκάλη 2,3%, Φιλοθέη 2,9%, Ψυχικό 3,7%, Βούλα 4,45, αλλά 4% και στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης). Αντιθέτως, στις (ιστορικά) κατ’ εξοχήν εργατικές – λαϊκές περιοχές της πρωτεύουσας, στη συμπαγή δυτική ζώνη της Β’ Αθηνών και κυρίως της Β’ Πειραιώς (9,3%), η επιρροή της υπήρξε διπλάσια (Σαλαμίνα 13%, Ταύρος 11,1%, Πέραμα 10,9%, Ρέντη 10,3%, Καματερό 9,9%). Εδώ, η εκλογική βάση της Δεξιάς τον Μάιο κυριολεκτικά τριχοτομήθηκε. Ενδεικτικά, στο Περιστέρι, η Χ.Α. έλαβε 8,4%, η Ν.Δ. μόλις 9,9% και οι ΑΝ.ΕΛΛ. προηγήθηκαν και των δύο με 10,8%. Το ίδιο συνέβη στο Αιγάλεω (Χ.Α.: 7,9%, Ν.Δ.:10.3%, ΑΝ.ΕΛΛ.: 11,6%), στο Κερατσίνι (Χ.Α.: 9,4%, Ν.Δ.: 8,7%, ΑΝ.ΕΛΛ: 12,6%) και στη Νίκαια (Χ.Α.: 8,7%, Ν.Δ.: 8,9% ΑΝ.ΕΛΛ: 11,4%)».

ANALYSI-MAYRISΣε κάποιο άλλο σημείο, υπό τον τίτλο «το μετεκλογικό άλμα» αναφέρονται τα εξής: «Η διπλή εκλογική επιτυχία της Χ.Α. δημιούργησε δυναμική στο εκλογικό σώμα και ώθησε σε νέα ύψη την κοινωνική της απήχηση. Μετεκλογικά, η Χ.Α. ενισχύθηκε στους νέους 18 – 24 ετών (19,5% +6,5%) και αναδείχθηκε 3ο κόμμα. Ταυτόχρονα, διεύρυνε την παρουσία της και στις μεσαίες ηλικιακές ομάδες. Ενισχύθηκε επίσης, στους ανέργους (18%, +6%), όπου είναι 2η δύναμη μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, στις νοικοκυρές (13%, +10% -η μεγαλύτερη αύξηση) και στους συνταξιούχους (9%, +6%), όπου εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά». Ενώ το κείμενο του Μαυρή ολοκληρώνεται λέγοντας ότι: «Στο α’ εξάμηνο του 2013, τα ¾ (75%) των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 2012, παραμένουν σταθεροί στην κομματική τους επιλογή, ενώ το εκλογικό ακροατήριο του κόμματος έχει διευρυνθεί περαιτέρω, εις βάρος τόσο της Ν.Δ. όσο και των ΑΝ. ΕΛΛ.. Λόγω της επιπρόσθετης μετεκλογικής μαζικοποίησης της επιρροής της, οι «παλαιοί» ψηφοφόροι της αντιπροσωπεύουν πλέον μόνον 1 στους 2 (47%) των σημερινών. Εκείνοι που έχουν προστεθεί, προερχόμενοι από τη Ν.Δ., αποτελούν το 15%, οι προερχόμενοι από τους ΑΝ.ΕΛΛ. το 10% και από τον ΣΥΡΙΖΑ το 7%. Η μάχη για τη Δεξιά συνεχίζεται».

ANALYSI-MAYRIS-2

Το συμπέρασμα, επομένως, το οποίο μπορούμε να βγάλουμε από τα παραπάνω είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί ένα πολιτικό Κίνημα το οποίο υπερτερεί στις εργατικές και λαϊκές συνοικίες της Αθήνας σε σχέση με τις λεγόμενες «ευκατάστατες» συνοικίες. Επίσης, ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά στους νέους (τρίτη δύναμη), και ότι διεύρυνση των υποστηρικτών μας είναι δεδομένη τόσο σε βάρος της ΝΔ όσο και των ΑΝΕΛ. Η μάχη για την απελευθέρωση της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους συνεχίζεται αμειώτη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/papli-issoue#.UdHiXPlM_RM#ixzz2XpJhChNm

Comments Off on Ανάλυση Public Issue: Παντοδύναμη και σταθερά ανοδική η Χρυσή Αυγή σε όλα τα κοινωνικά στρώματα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.