Τρικυμία στη ΝΔ λόγω επέλασης του Λαϊκού Συνδέσμου στις δημοσκοπήσεις

MixaloliakosLΣτη ΝΔ ο πανικός από την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO που μπορεί μεν να τους δίνει πρώτο κόμμα, αλλά με εκτίμηση εκλογικής επιρροής (δηλαδή με αναγωγή επί των αναποφάσιστων) που μόλις υπερβαίνει το 24%, ενώ ο Λαϊκός Σύνδεσμος κερδίζει πάνω από 12% παρά τον πόλεμο που γίνεται στο κόμμα, έχει προκαλέσει πραγματικά τρικυμία.

Το μεν ιστορικό στέλεχος, βουλευτής και πρώην υπουργός Βύρωνας Πολύδωρας εναγωνίως ζητά “συνεργασία με τον Λαϊκό Σύνδεσμο που θα συγκεντρώσει πάνω από 1 εκαρ. ψηφοφόρους”, η δε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μισέλ Ασημακοπούλου μέσα στην ταραχή της προσβάλλει αυτό το ένα εκατομμύριο μιλώντας για “νεοναζιστές”.

Όλα αυτά στον απόηχο του συνεδρίου της ΝΔ, πιθανότητα του τελευταίου συνεδρίου του κόμματος που στοχεύει να συγχωνευθεί με το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ, όπως με το κόμμα του Α. Λοβέρδου, δημιουργώντας έναν ακραιφνή μνημονιακό σχηματισμό.

Τον οποίο Α. Λοβέρδο επιμόνως ήθελε στην κυβέρνηση ο Γ. Στουρνάρας, αλλά του απαντήθηκε από το Μαξίμου ότι “Δεν είναι κατάλληλη η ώρα”.

Η πλαγιοκόπηση που δέχεται από τα δεξιά με πλατφόρμα τον Λαϊκό Σύνδεσμο ΝΔ απειλεί να ακυρώσει το εγχείρημα δημιουργίας ενός καθαρά μνημονιακού κόμματος με τίτλο “Νέα Ελλάδα”.

Στελέχη όπως ο Μ.Βορίδης, ο Μ.Γιακουμάτος, ο Β.Πολύδωρας (“κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η τρόικα“) ήδη δείχνουν σημάδια γραφής που απέχουν από τον σχεδιασμό του Α.Σαμαρά.

Πάντως και ο Λαίκός Σύνδεσμος – ως άμεσα «θιγόμενος»- χαρακτήρισε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», αυτά  που εκφράστηκαν σήμερα με τις δηλώσεις Πολύδωρα, για δήθεν ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

1ον) Η Χρυσή Αυγή φτύνει όλους τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και δεν ξεχνά τις προδοσίες της ΝΔ που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

2ον) Ας τολμήσουν να κάνουν εκλογές και τότε θα δούμε πόσος χρόνος ζωής απομένει στα πολιτικά πτώματα της μεταπολίτευσης και τις παραφυάδες τους…

3ον) Η αλήθεια είναι μία και την έχουμε πει εδώ και μήνες: η νέα συγκυβέρνηση του Μνημονίου που έρχεται είναι αυτή μεταξύ ΝΔ και Σύριζα. Έχει τις ευχές του υπερατλαντικού αφέντη και φυσικά θα χρησιμοποιήσει ως… επιχείρημα τον φόβο για την τεράστια άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments Off on Τρικυμία στη ΝΔ λόγω επέλασης του Λαϊκού Συνδέσμου στις δημοσκοπήσεις

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.