Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων. Ταυτοποιήθηκαν οι δύο νεκροί. Πως σχολιάζεται η επιχείρηση στην Αλβανία

δραπετες αλβανικά μέσαΝεκροί έπεσαν δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων από πυρά αστυνομικών σε επιχείρηση στο χωριό Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία, που βρισκόταν από το πρωί στην περιοχή, με τη βοήθεια θερμικής κάμερας είχε καταφέρει να εντοπίσει τους επικίνδυνους δραπέτες, στήνοντας ενέδρα για τη σύλληψή τους σε μία χαράδρα.

Λίγο μετά τις 9 ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν οι καταζητούμενοι επιχείρησαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αστυνομικούς και να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες, ενώ εικάζεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε καταζητούμενοι είχαν δραπετεύσει το Μάρτιο από τις φυλακές των Τρικάλων. H αστυνομία εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται σε συναγερμό για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.
Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.
Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα.
Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν συμμετοχή και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ένας από τους δραπέτες, ο 36χρονος Μάριο Κόλα υπήκοος Αλβανίας, συμμετείχε στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια.

Ποιοι είναι οι δύο νεκροί

dipli_569_355Συμφωνα με τα αλβανικά μέσα που επικαλούνται πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι: Ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.
Πως σχολιάστηκε στην Αλβανία
Η δράση και καταδίωξη των κακοποιών παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον και από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ενώ τονίζεται με έμφαση πως για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους επιχείρηση λαμβάνουν μέρος οι ειδικές δυνάμεις του στρατού. Πολλά είναι τα σχόλια που γράφονται σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπου στα περισσότερα σχόλια οι συμπατριώτες τους εκφράζουν την ικανοποίηση για τον εντοπισμό τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ενώ δε λείπουν και αυτά που εκφράζουν τη συμπαράσταση στους εγκληματίες καθώς θεωρών ως αντίποινα στη βαρβαρότητα των ελλήνων έναντι των αλβανών!!!  Μεταφέρουμε χαρακτηριστικό σχόλιο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι το οποίο αναφέρει«… να σκοτώσουν και τους άλλους, πέντε εγκληματίες λιγότεροι …»

πηγή

 

Comments Off on Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων. Ταυτοποιήθηκαν οι δύο νεκροί. Πως σχολιάζεται η επιχείρηση στην Αλβανία

Filed under ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.