Συγκυβέρνηση και τρόικα υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας

53

Το Υπ. Οικονομικών για το έτος 2013, κατόπιν εντολής της τρόικα, ενέκρινε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού πιστώσεις 750 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικά για το ΓΕΕΘΑ 18,2 εκατ., ΓΕΣ 203 εκατ., ΓΕΝ 211,3 εκατ. και ΓΕΑ 317,5 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά πρέπει να καλύψουν την χρηματοδότηση εν εξελίξει συμβάσεων και την χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων. Τα λεγόμενα νέα προγράμματα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά συντήρηση υπάρχοντος υλικού καθώς και την προμήθεια αναλωσίμων (καύσιμα, πυρομαχικά, αντ/κά).  Έτσι από το σύνολο των 750 εκατ. για μεν τις εν εξελίξει συμβάσεις ,ήτοι συμβάσεις που είχαν υπογραφεί πριν αρκετά χρόνια, απαιτούνται 560 εκατ. για δε τα αναλώσιμα απομένουν 190 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το 75% των πιστώσεων αφορά εξόφληση υποχρεώσεων παλαιοτέρων ετών. Μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των 190 εκατ. ευρώ πρέπει να πετάξουν μαχητικά, ελικόπτερα, να περιπολήσουν πολεμικά πλοία και να γίνουν ασκήσεις ώστε να γίνει αισθητή στους εχθρούς η αποτρεπτική δύναμη της ΕλλάδαςΌπερ ΑΔΥΝΑΤΟ με τα προς διάθεση κονδύλια. Ένα δεύτερο στοιχείο που μπορεί κανείς να διαπιστώσει είναι ότι ουσιαστικά προϋπολογισμός για εξοπλιστικές δαπάνες ΔΕΝ υφίσταται, όπως δεν υφίσταται τουλάχιστον και για τα επόμενα 3 χρόνια αφού οι προβλεπόμενες δαπάνες για τους εξοπλισμούς είναι 800 εκ. για το 2014, 900 εκ. για το 2015 και 900 εκ. για το 2016 και αφορούν επίσης αποπληρωμή παλαιών υποχρεώσεων  και έξοδα για αναλώσιμα. Οι αριθμοί δείχνουν το τραγικό αδιέξοδο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ θέλει να ξεχάσουμε ότι απέναντι έχουμε τους τούρκους, οι οποίοι αυξάνουν τις εξοπλιστικές τους δαπάνες με φρενήρεις ρυθμούς και ενεργούν ασκήσεις στο Αιγαίο με αντικείμενο την «κατάληψη νήσου». Απ’ ότι ξέρουμε στο Αιγαίο μόνο η Ελλάδα έχει νησιά. Η Ελλάδα λοιπόν μπροστά στην απειλή της Τουρκίας έχει μειώσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό κατά περίπου 50% το 2013 σε σχέση με τον προ μνημονίου προϋπολογισμό του 2008. Οι αμυντικές δαπάνες άπτονται του σκληρού πυρήνα της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας μας. Οι αλλεπάλληλες και χωρίς ουδεμία μελέτη ή προγραμματισμό περικοπές των αμυντικών δαπανών που εισήγαγαν οι μνημονιακές  κυβερνήσεις κατά εντολή της τρόικα, αγνοώντας τις εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, ανέρχονται σήμερα στο περίπου 2% του ΑΕΠ και είναι στο ίδιο επίπεδο με τις χώρες της Ευρώπης που δεν αντιμετωπίζουν εξωτερική απειλή.

Το βέβαιο είναι ότι στο άμεσο μέλλον η Τουρκία θα επιζητήσει να εκμεταλλευτεί την ελληνική ανεπάρκεια στους εξοπλισμούς. Βλέποντας  τα χάλια των πολιτικών μας, οι οποίοι έχουν το θράσος να ασκούν και κριτική για την κατάσταση της Αμυντικής Βιομηχανίας και να υπόσχονται εξορθολογισμούς χωρίς να κατέχουν ουδεμία τεχνογνωσία, αναρωτιόμαστε που θα σταματήσει ο κατήφορος που μας οδηγεί μετά βεβαιότητας στην εθνική καταστροφή. Όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί και γόνοι αποτυχημένων πολιτικών είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτούς τους κηφήνες και πολιτικά άχρηστους οι οποίοι παρασιτούν σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, την οποία θέλουν να … σώσουν, δεν μπορούμε παρά να τους προειδοποιήσουμε με κάθε σοβαρότητα ότι η κατάσταση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους αποσταθεροποίησης της χώρας.

Δεδομένης της ιστορίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ελληνικής συμπεριφοράς των τελευταίων  ετών η κύρια επιλογή που θα εξετάσει η Άγκυρα είναι η δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης με στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα σε παραδοχή τετελεσμένων από μειονεκτική θέση. Γνωρίζει η Άγκυρα ότι η  οικονομική κρίση που μας επεβλήθη θα μας οδηγήσει στο τέλος να μην έχουμε καύσιμα για να πετάξουν τα μαχητικά και στο κοντινό μέλλον ξέρουν ότι οι πολιτικάντηδες θα υποταχθούν στα κελεύσματα του ηγεμόνα τους, του αμερικανοσιωνιστικού lobby, διότι η δουλοπρέπεια τους είναι παροιμιώδης και ιστορικά αποδεδειγμένη.

Η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι η όποια προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσιονομικών μεγεθών δεν πρέπει να επηρεάζει την αμυντική ικανότητα της χώρας. Η Εθνική Άμυνα δεν παράγει ελλείμματα. Ελλείμματα παράγουν μόνο οι πολιτικοί με τις μίζες τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sugkubernhsh-kai-troika-uponomeuoun-thn-amuntikh-ikanothta-ths-chwras#.UddeSvlM_RM#ixzz2YDdgfpph

Comments Off on Συγκυβέρνηση και τρόικα υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.