Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Απόδοση τιμών στον Αισχύλο

Αισχύλος

H Τοπική Οργάνωση Δυτικής Αττικής, τιμά τους μεγάλους τούς Ήρωες που ανέδειξε η Ιερά πόλη της Ελευσίνας. Κάθε χρόνο Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, λίγο πριν το Θερινό Ηλιοστάσιο αποδίδουν τιμές στο περίτεχνο άγαλμα του μεγάλου «πατέρα της τραγωδίας» Αισχύλου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στη γενέτειρα του, την Ελευσίνα.

Διαβάζονται αποσπάσματα από τη μεγάλη του προσφορά στην αρχαία τραγωδία, και αποδίδονται τιμές για τον υπέρμετρο ζήλο που έδειξε μαχόμενος για την πατρίδα του την Ελλάδα ως απλός στρατιώτης. Με ταπεινότητα και πραότητα, προσέφερε τα μέγιστα στον Ελληνισμό. Πέρασε με αυτόν τον τρόπο στο Πάνθεον των Αθανάτων, δείχνοντας σε εμάς τα παιδιά του, τον δρόμο για έναν ενάρετο τρόπο ζωής.

«Το γιο του Ευφορίωνα, τον Αθηναίο Αισχύλο, κρύβει νεκρό το μνήμα αυτό της Γέλας με τα στάρια. Την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα το άλσος και ο Μήδος ο ακούρευτος, οπού καλά την ξέρει.»

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: 17 χλμ Νέας Εθνικής Οδού
Τετάρτη και Παρασκευή: 19:00-21:00
Τηλ.: 210 5571360

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-dramas-dutikhs-attikhs-hrakleiou-athhnwn-boreiwn-pro#.UdiGY_lM_RM#ixzz2YIoI1gCO

Comments Off on Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Απόδοση τιμών στον Αισχύλο

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.