Σουλτς: Συνεχίστε κορόιδα την εξαθλίωση, σας ευγνωμονούμε!

martin-schultz-pop__article

Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς και ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε ημερίδα για την αγροτική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

Αναλυτικά η ομιλία του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς: “Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες έχουν καταβάλει μία Ηράκλειο προσπάθεια. Αντέξατε απίστευτες προκλήσεις. Ο κατάλογος είναι μακρύς: αγωνιστήκατε κατά της ύφεσης, της αυξανόμενης ανεργίας και των μειωμένων μισθών. Παρακολουθήσατε οικονομολόγους και αναλυτές να συζητούν για την τύχη της Ελλάδας σαν να μιλούσαν για την τροχιά μιας μπάλας ποδοσφαίρου αντί για ένα περήφανο έθνος με ιστορία χιλιάδων ετών και έναν πολιτισμό που έχει προσδιορίσει τα ίδια τα θεμέλια της σημερινής Ευρώπης. Οι οικογένειες έχουν υποφέρει. Υπήρξε δυστυχία και υπήρξε απελπισία. Οι πολίτες έχουν γίνει περισσότερο σκεπτικοί σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική και το κοινό μας νόμισμα. Ο δρόμος για την επιστροφή στην κοινωνική ειρήνη και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς θα είναι μακρύς και απαιτητικός, αλλά ο σωστός δρόμος έχει τελικά παρθεί. Οι Έλληνες έχουν ανακαλύψει μια νέα αίσθηση αλληλεγγύης και ζητούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την πολιτική τάξη τους ως ανταπόδοση των προσπαθειών τους.

Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις που έχετε δρομολογήσει φαίνεται τελικά να αποδίδουν καρπούς, και για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, το 2014 η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Το μεγάλο και περήφανο έθνος σας επέζησε τη ναζιστική κατοχή και τις θηριωδίες που τη χαρακτήρισαν. Το μεγάλο και περήφανο έθνος σας επιβίωσε έναν τρομερό εμφύλιο πόλεμο. Το 1974, το μεγάλο και περήφανο έθνος σας έριξε μια στρατιωτική δικτατορία και έθεσε σε κίνηση τη διαδικασία του εκδημοκρατισμού της νότιας Ευρώπης. Η χώρα σας έχει κάνει μια σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή δημοκρατία, όχι μόνο στην αρχαιότητα, αλλά και στον 20ο αιώνα. Η Ευρώπη σας οφείλει χρέος ευγνωμοσύνης. Και για το λόγο αυτό, οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας σας”.

Με απλά λόγια, γιατί η γλώσσα των πολιτικάντηδων διαθέτει πολλές γαλιφιές και τεχνάσματα, ο Μάρτιν Σουλτς μας προτρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο του εθνοκτόνου μνημονίου, γιατί αυτό βολεύει τους διεθνείς τοκογλύφους. Ανταμοιβή: Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Οι Έλληνες ξεπληρώνουν ένα παράνομο και επαχθές χρέος και οι Ευρωπαίοι μας ευγνωμονούν…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/soultss-h-eurwph-sas-ofeilei-chreos-eugnwmosunhs#.Udl-fvlM_RM#ixzz2YN4tq7wz

Comments Off on Σουλτς: Συνεχίστε κορόιδα την εξαθλίωση, σας ευγνωμονούμε!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.