Λίγο πριν το συνέδριο διάλυσης του Σύριζα

glezos_tripras__article

Ξεκινά αύριο το πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και από όσα βλέπουμε και διαπιστώνουμε σίγουρα δεν πρόκειται να πλήξουμε. Το πολυσυλλεκτικό και πολυτασικό αυτό συνονθύλευμα σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα ευκαιριακό μόρφωμα δίχως συγκροτημένη ιδεολογία, εσωκομματική συνοχή και συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.

Ήδη, έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με το ζήτημα της αυτοδιάλυσης της συνιστώσας “Στο Κόκκινο”, η οποία είναι διάσπαση της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), που προήλθε από διάσπαση του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), ενώ το ίδιο «Στο Κόκκινο» έχει τη δική του διάσπαση την «αντικαπιταλιστική ομάδα»! Η διάσπαση της διάσπασης ή αλλιώς της διάσπασης το κάγκελο… Για τέτοια πολιτική σοβαρότητα μιλάμε. Η συνιστώσα αυτή αρνείται να διαλυθεί, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν κάποια μέλη της(ναι, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, υπάρχουν και τέτοια).

Από την άλλη, η ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) με μαοϊκές καταβολές(ως μετεξέλιξη της οργάνωσης Α/ συνέχεια) διαλύεται οικειοθελώς, ίσως επειδή εξασφάλισε καλή αναλογία στο «μαρούλι». Από την «πολιτιστική επανάσταση» του Μάο Τσε Τουνγκ στην χρηματική ανάσταση… Προβλήματα, όμως, παρουσιάζονται με τη σθεναρή άρνηση και άλλων συνιστωσών να διαλυθούν προς χάριν του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολυδιαφημισμένος Μανώλης Γλέζος εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών, ο Αντώνης Νταβανέλλος εκ μέρους της ΔΕΑ, και ο Γιάννης Θεωνάς εκ μέρους της ΚΕΔΑ εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ καθώς και τα απομεινάρια τουΔΗΚΚΙ λένε όχι στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη μετεξέλιξη αυτή ως «ανυπακοή».

Επίσης, το κόμμα-σφραγίδα της ΕΔΗΚ (ναι, συμμετέχει και αυτή στον αχταρμά…) αποκλείει κατηγορηματικά την αυτοδιάλυση της υπογραμμίζοντας ότι «δεν τίθεται ούτε καν σαν ερώτημα η διάλυση της ΕΔΗΚ, του Ιστορικού Κόμματος του Κέντρου, που φέρει τη σφραγίδα της αποστολικής διαδοχής της Ένωσης Κέντρου», θυμίζοντας με την ανακοίνωση αυτή τη γνωστή ρήση για τη μύγα, τα οπίσθια της και τον κόσμο… Αυτή είναι η αλλοπρόσαλλη και διαλυτική εικόνα ενός τυχάρπαστου μορφώματος, το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα πιο στοιχειώδη ζητήματα.

aristera-xaosΤην στιγμή που η εντολοδόχος μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει γίνει λαομίσητη, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καταστεί ενεργό σύμβολο αμφισβήτησης, άρνησης και κυρίως καταπολέμησης του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων. Αυτό συμβαίνει επειδή η συγκεκριμένη, «παιδική χαρά» εμπεριέχει το σπέρμα της καταστροφής. Οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η εισροή αμαρτωλών πασόκων του παρελθόντος, η αναξιοπιστία στις διακηρύξεις του και πολύ περισσότερο οι εθνομηδενιστικές του θέσεις και η συγχορδία με τις απόψεις των ΗΠΑ και της παγκοσμιοποίησης ωθούν τον Ελληνικό Λαό μακριά απ ΄αυτούς τους αγύρτες και τσαρλατάνους της πολιτικής ζωής του τόπου. Το Συνέδριο αυτό θα αποκαλύψει ακόμη περισσότερο την ιδεολογικοπολιτική τους γύμνια και μιζέρια και θα τους εκθέσει ακόμη πιο πολύ στα μάτια των Ελλήνων, ως μία ασόβαρη και ασυνεπή κομπανία λιγουριών της εξουσίας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ligo-prin-to-sunedrio-dialushs-tou-suriza#.UdyXXPlM_RM#ixzz2YaoIwU4W

Comments Off on Λίγο πριν το συνέδριο διάλυσης του Σύριζα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.