ΠΕΡΙ ΕΘΝΑΡΧΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ε. Αβέρωφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Αττίλα ΙΙ (14-16 Αυγούστου 1974) άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Kohler.

Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Lange. Δύο βδομάδες αργότερα πρότεινε ξανά τη διχοτόμηση στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεσμεύτηκε, μόνο μετά την πάροδο 50 χρόνων αντί 30 χρόνων όπως ισχύει με άλλα απόρρητα βρετανικά έγγραφα.
Αυτά, για όσους επιμένουν να παραποιούν την Ιστορία και να αποκρύπτουν τη βλάσφημη φράση του επονομαζόμενου “Εθνάρχη” από την Τήνο το Δεκαπενταύγουστο του ΄74 πως η “Κύπρος κείται μακράν “ο λεγόμενος Εθνάρχης που λόγω …κουφαμάρας δεν πήγε να πολεμήσει! (Όταν ξέσπασε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 επικαλέστηκε το πρόβλημα της βαρυκουΐας του και δεν πήγε στο μέτωπο) !
Θα μπορούσε κανείς να φαντασθεί ότι ο Ευαγόρας** θα έλεγε  ”Η Αθήνα κείται μακράν” ;

Comments Off on ΠΕΡΙ ΕΘΝΑΡΧΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.