Η χούντα Βενιζέλου- Σαμαρά εισβάλλει στους μισθούς και τις τραπεζικές καταθέσεις

Η χούντα Βενιζέλου- Σαμαρά εισβάλλει στους μισθούς και τις τραπεζικές καταθέσεις

Οι εφορίες απαίτησαν την κατάσχεση μισθών και συντάξεων για πάνω από 600.000 οφειλέτες. Οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 500 την ημέρα μέσα στο 2013 ενώ κάποιες μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000. Έχει ήδη δρομολογηθεί για το 2014 η απευθείας σύνδεση των εφοριών με τις τράπεζες και τις καταθέσεις.

Μπορεί η κυβέρνηση να δρομολόγησε πολύ πρόσφατα την αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών από Εφορίες, ωστόσο, η «επίθεση» σε καταθέσεις και λογαριασμούς οφειλετών έχει ήδη ξεκινήσει. Το τρέχον έτος, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις εις βάρος τουλάχιστον 600.000 καταθετών! Σύμφωνα με τα βιβλία των δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το 2013 κατατέθηκαν 98.743 δηλώσεις τρίτων, η καθεμία όμως από τις οποίες αφορά πολύ περισσότερους οφειλέτες, που με μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπερνούν τους 600.000. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρόκειται για τα μεγάλα ψάρια, αλλά κυρίως για τους μικρούς και μεσαίους οφειλέτες του Δημοσίου. 

Μέσα στο 2013 οι κατασχέσεις του Δημοσίου (δηλώσεις τρίτων) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000! Δεν στρέφονται μόνο όμως εναντίον των καταθετών, αλλά και κατά των συνταξιούχων, καθώς στα βιβλία του Ειρηνοδικείου υπήρξαν συντάξεις που κατάσχονται στα χέρια ασφαλιστικών ταμείων!

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών από το Δημόσιο μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνών:

• 98.749 οι αιτήσεις το 2013 έναντι 70.387 πέρσι

• Κάθε αίτηση περιέχει πολλά ονόματα οφειλετών

• Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα οι αιτήσεις κατασχέσεων φτάνουν τις 500 κατά μέσον όρο!

• Συνολικά, το 2013 επιχειρήθηκαν κατασχέσεις καταθέσεων (κυρίως μισθών) σε πάνω από 600.000 οφειλέτες

• Αυξάνονται οι αιτήσεις της Εφορίας για κατάσχεση και των συντάξεων

• Το νέο σύστημα της απευθείας σύνδεσης της Εφορίας με τις τράπεζες θα διευκολύνει την αφαίμαξη των καταθέσεων χωρίς προειδοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chounta-benizelou-samara-eisballei-stous-misthous-kai-tis-trapezikes-kata#ixzz2oFK4Qld7

Comments Off on Η χούντα Βενιζέλου- Σαμαρά εισβάλλει στους μισθούς και τις τραπεζικές καταθέσεις

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.