ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

alvanoi

Όλες οι παροιμίες είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή. Όπως κι αυτή που έχουμε στον τίτλο του άρθρου. Που επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα σε παράλληλη μέτρηση των κοινωνικών τάσεων σε Ελλάδα και Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών (AIIS) με τη χρηματοδότηση του γερμανικού Ιδρύματος Friedrich Ebert.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της μέτρησης, την Ελλάδα θεωρούν οι Αλβανοί ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα τους (θέση που μέχρι πρότινος κατείχε η Σερβία).

Επίσης, κορυφαίο διμερές θέμα για τους Αλβανούς σε ποσοστό 46% είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών μεταξύ δύο χωρών (η τελευταία που υπογράφηκε προ ετών χαρακτηρίστηκε «ξεπούλημα στην Ελλάδα» και ακυρώθηκε από τα αλβανικά δικαστήρια).

Από κει κι έπειτα, ο ένας στους δύο Αλβανούς θεωρεί ότι η Ελλάδα επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του μέσω της ελληνικής μειονότητας, ενώ το 45% πιστεύει ότι γίνεται το ίδιο μέσω του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

Σχεδόν ένας στους δύο Αλβανούς (46%) δεν πιστεύει ότι η Αθήνα έχει υποστηρίξει τη διαδικασία ένταξης της χώρας του στην Ε Ε.

Τέλος, τέσσερις στους 10 Αλβανούς (39%) θεωρούν ότι μόνο ή κυρίως η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Φοβερό ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αλβανία επιζεί χάρη στα εμβάσματα των εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών που μπήκαν στην Ελλάδα χωρίς να τους καλέσει κανείς, με το έτσι θέλω. Εμβάσματα τα οποία δεν προέρχονται μόνο από εργασία (έστω και παράνομη…), αλλά είναι πολλές φορές βαμμένα με το αίμα δολοφονηθέντων και ληστευθέντων ανυπεράσπιστων Ελλήνων…

 

πηγή

Comments Off on ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.