Σε απελπισία οι σκευωροί του Μαξίμου – Σχεδιάζουν αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε απελπισία οι σκευωροί του Μαξίμου - Σχεδιάζουν αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Το αγκάθι της Χρυσής Αυγής» τιτλοφορείται άρθρο του Κυριακάτικου «Βήματος», με υπότιτλο «Σκέψεις για απαγόρευση συμμετοχής της στις τοπικές εκλογές». Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο και επανερχόμαστε:

«Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την αντοχή της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν αποκαλυφθεί πάρα πολλά «σκοτεινά σημεία» από τη δράση της. Η δημοσκοπική αντοχή της Χρυσής Αυγής διατηρεί σε ισχύ το σενάριο να τεθεί εκτός νόμου παραμονές των ευρωεκλογών, αν και υπάρχει ο φόβος να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ. Στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου έχει συζητηθεί αρκετά το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αν από τη δικαστική έρευνα προκύψουν και νέα στοιχεία σε βάρος της Χρυσής Αυγής, ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα ο βασικός εισηγητής της πρότασης για απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές φέρεται να είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος επιμένει ότι το κατηγορητήριο κατά των μελών της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότατο και μπορεί να αποδειχθεί σχετικά εύκολα η εγκληματική δράση του κόμματος. Οι υποστηρικτές της άποψης για την απαγόρευση θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα σημάνει και το τέλος της οργάνωσης, κάτι όμως το οποίο αντικρούουν αρκετοί εντός της ΝΔ, που υποστηρίζουν πως αυτή η ρύθμιση μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα και να εξωθήσει έναν αριθμό ψηφοφόρων να την ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην απαγόρευση, αυτή θα αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Για να ισχύσει στις ευρωεκλογές, υποστηρίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, εκτός και αν ασκηθούν διώξεις για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό την κατάλυση του πολιτεύματος και ουσιαστικά ενεργοποιηθεί το άρθρο 48 του Συντάγματος».

Είναι από εκείνες τις στιγμές που πραγματικά ισχύει ότι μέσα σε λίγες γραμμές μπορούν να ειπωθούν τόσα πολλά πράγματα. Η καθεστωτική εφημερίδα ομολογεί ότι «Η δημοσκοπική αντοχή της Χρυσής Αυγής διατηρεί σε ισχύ το σενάριο να τεθεί εκτός νόμου παραμονές των ευρωεκλογών, αν και υπάρχει ο φόβος να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ». Καταλάβατε περί τίνος πρόκειται; Ο Ελληνικός Λαός όχι μόνο «δεν τσιμπάει» στα τερατώδη ψέματα και την λασπολογία της κυβέρνησης εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά απεναντίας συσπειρώνεται ολοένα και περισσότερο στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

Οπότε, ενάντια σε κάθε Ηθική και Δίκαιο, ενάντια στην Λαϊκή θέληση, η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να προβεί σ΄ένα συνταγματικό και νομικό πραξικόπημα και μάλιστα παραμονές των ευρωεκλογών, καθώς θεωρεί ότι είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος για να πράξει την παρανομία της. Παρόλα αυτά ο φόβος ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποβεί μπούμερανγκ, με ολέθριες για την ΝΔ συνέπειες, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Στη συνέχεια ο συντάκτης του κειμένου μιλάει για «ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αν από τη δικαστική έρευνα προκύψουν και νέα στοιχεία σε βάρος της Χρυσής Αυγής, ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αλήθεια, τα «νέα στοιχεία» θα είναι… εφάμιλλα των παλιών, δηλαδή καταθέσεις ψευδομαρτύρων, φωτογραφίες του διαδικτύου και διακεκομμένες φράσεις από βίντεο; Γιατί αν είναι έτσι θα πρέπει να συνηθίσουν στο γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχώς θα γιγαντώνεται. Αμέσως μετά, όμως, το δημοσίευμα «καρφώνει» τον «βασικό εισηγητή της πρότασης για απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές».

Ο «πολύς» Μάκης Βορίδης είναι εκείνος που με τόση λύσσα επιμένει στην νομική απαγόρευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα χρόνια της τουρκοκρατίας οι ελληνικής καταγωγής γενίτσαροι ήταν οι πιο φανατικοί ανθέλληνες. Σήμερα, οι πρώην  «εθνικιστές» έχουν εξελιχθεί στους πιο φανατισμένους αντιεθνικιστές… Το θέμα, όμως, είναι ότι αρκετοί μέσα στη ΝΔ «βράζουν» με τις φαεινές ιδέες του Βορίδη και βλέποντας πέρα από την δική του τυφλή εμπάθεια αντιλαμβάνονται τον άμεσο κίνδυνο να εξωθηθούν και άλλοι μέχρι πρότινος ψηφοφόροι της ΝΔ να στηρίξουν αυτή την φορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ήδη τα στοιχεία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ δημοσκοπήσεων έχουν δείξει την αληθινή ροή των πολιτικών πραγμάτων, καθώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι δεύτερο κόμμα και η ΝΔ συνεχώς καταρρέει. Το πιο «ωραίο», όμως, ο συντάκτης του κειμένου μας το κρατά για το τέλος.

Αφού μας λέει ότι η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (χωρίς, φυσικά, να επεξηγεί το πώς θα γίνει ένα τέτοιο νομικό πραξικόπημα), στην συνέχεια αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει και για τις ευρωεκλογές η απαγόρευση αφού «θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, εκτός και αν ασκηθούν διώξεις για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό την κατάλυση του πολιτεύματος και ουσιαστικά ενεργοποιηθεί το άρθρο 48 του  Συντάγματος».

Είναι φανερός ο σκοπός του κειμένου και του «βασικού εισηγητή». Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «πρέπει» να κατηγορηθεί για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος. Το πώς θα γίνει αυτό κανείς δεν ξέρει. Έτσι κι αλλιώς η απόσταση ανάμεσα στην σοβαρότητα και την γελοιότητα είναι πολύ μικρή στις ημέρες μας…

Το δημοσίευμα, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις ενόψει μιας νέας ενδεχόμενης επικοινωνιακής προπαγάνδας της κυβέρνησης με ψέματα και λάσπη. Αλλά μετά ας μην απορούν  που τα πραγματικά ποσοστά τους θα βρίσκονται πλέον πολύ κοντά σ΄αυτά του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να νεκραναστηθεί είναι οφθαλμοφανές τι εννοούμε…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nees-skepseis-apagoreushs-ths-chrushs-aughs-apo-thn-kubernhsh#ixzz2ozgzKftp

Comments Off on Σε απελπισία οι σκευωροί του Μαξίμου – Σχεδιάζουν αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.