Δανεικά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κοσμάκη για να συντηρήσει την εφημερίδα του

Δανεικά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κοσμάκη για να συντηρήσει την εφημερίδα του

Μετά την πραξικοπηματική και αντισυνταγματική αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ανταμοιβή του για την συμμετοχή του στην συμπαιγνία της ΝΔ και των ξένων κέντρων εξουσίας. Εισέπραξε άλλη μία δόση της κρατικής χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 1.727.661,28 ευρώ. Παρόλα τα λεφτά και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις χρυσές επενδύσεις στους διεθνείς τοκογλύφους, που επιδίδονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε κανείς ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα οργάνωνε συνέχεια εκδηλώσεις. Δεν θα περίμενε, βέβαια, να αποδίδουν χρήματα πίσω στον Λαό, μέσω διανομών τροφίμων, όπως η Χρυσή Αυγή, αλλά εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τις εκδηλώσεις πραγματοποιεί, αφού περιορίζεται σε κάτι γραφικές συνάξεις λίγων που καταλήγουν σε παράνομες αντισυγκεντρώσεις ενάντια στην Χρυσή Αυγή.

Σε κάθε περίπτωση θα περίμενε πάντως κανείς να μπορούν να στηρίξουν την κομματική τους εφημερίδα, ακόμα τώρα που δεν την διαβάζει κανείς. Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Από ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι άλλο κάνει με τα λεφτά που παίρνει από τον Ελληνικό Λαό, αφού ούτε τα μοιράζει, ούτε εκδηλώσεις τα κάνει, ούτε μιλάμε για ένα ευκαταφρόνητο ποσό. Διαβάζουμε λοιπόν στην «Αυγή» ότι γίνεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκκληση προς τους αναγνώστες της «Αυγής». Τι είναι, όμως, η «αύξηση μετοχικού κεφαλαίου»;

Διαβάζουμε στην σελίδα του ΑΠΘ: «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνήθως αποσκοπεί στην χρηματοδότηση των επενδύσεών της. Δεν αποκλείεται όμως ο σκοπός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να είναι είτε η εξόφληση υποχρεώσεων της εταιρείας είτε η δημιουργία χρηματοοικονομικής ρευστότητας (financial slack). Έτσι, είναι πιθανόν μια εταιρεία που έχει ήδη επενδύσει δανειζόμενη, να προβαίνει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να εξοφλήσει το δάνειό της. Είναι επίσης πιθανόν μια εταιρεία που πρόκειται να επενδύσει στο μέλλον να προβαίνει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να έχει την απαραίτητη ρευστότητα όταν χρειαστεί.»

Κοινώς, για να το πούμε με απλά λόγια η «Αυγή» ζητάει δανεικά! Δεν φτάνει, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ένα σκασμό λεφτά από την κρατική χρηματοδότηση, δεν φτάνει που πολλοί βουλευτές του είναι εκατομμυριούχοι με πολλές «ύποπτες» επενδύσεις, τολμάει να ζητάει και δανεικά για την συντήρηση της φυλλάδας του. Βέβαια για να αναπτύξουμε και μια άλλη πτυχή της όλης ειδήσεως, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι ακριβώς δανεικά, αλλά δανεικά κι αγύριστα, με προοπτικές επιρροής. Αν, δηλαδή, ο Μπόμπολας δώσει μερικά από τα εκατομμύρια που πήρε από τις συμβάσεις δημοσίων έργων, μπορεί να δούμε την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να γράφει υπέρ του, με διαταγές “εκ της συντάξεως”!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/daneika-zhta-o-suriza-apo-ton-kosmakh-gia-na-sunthrhsei-thn-efhmerida-tou#ixzz2p4BHC4cp

Comments Off on Δανεικά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κοσμάκη για να συντηρήσει την εφημερίδα του

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.