Χωρίς τελειωμό ξεφτίλα ΝΔ και Λιάπη: Πήρε κοινοτικά κονδύλια για να ανακαινίσει το σαλέ του

Χωρίς τελειωμό ξεφτίλα ΝΔ και Λιάπη: Πήρε κοινοτικά κονδύλια για να ανακαινίσει το σαλέ του

Παρόλο που η υπόθεση Λιάπη ρίχνει νερό στον μύλο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, καθώς πρόκειται για πολιτικό πτώμα, είναι ενδεικτική του πως συνεχίζουν να συμπεριφέρονται οι πολιτικάντηδες του τόπου που κατέστρεψαν την χώρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο Μιχάλης Λιάπης φαίνεται ότι αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις την περίοδο 1992-1993, για την ανακαίνιση του σπιτιού, που κατέχει στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα δόθηκαν ως επιδότηση για την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων! Τουρίστας όμως δεν εμφανίσθηκε ποτέ, παρα μόνο ο μόνιμος τουρίστας και ξάδελφος του “κουρασμένου της Ραφήνας” Μιχάλης Λιάπης!

Η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση της πολυτελούς κατοικίας εγκρίθηκε από την εταιρεία “Ευρυτανία” Α.Ε. για την δράση της οποίας, έχουν ασκηθεί διώξεις για απιστία σε βάρος 18 μελών του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας, που υπηρέτησαν μέχρι τα τέλη του 2010. Κατηγορούνται ότι παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένου η εταιρεία να λάβει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες πρώην στελεχών της εταιρείας, αλλά και τοπικών παραγόντων, ο Λιάπης αξιοποίησε τη θέση που κατείχε στην τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη (υφυπουργός Εμπορίου) και ενέταξε το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό, που ανήκε στη θεία του Βασιλική Λιάπη, σε κοινοτικό πρόγραμμα αγροτουρισμού με στόχο την κατασκευή 5 τουριστικών καταλυμάτων. Το ποσό επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατομμύρια δραχμές, καθώς για την κατασκευή κάθε δωματίου, το πρόγραμμα επιχορηγούσε 2 εκατ. δραχμές.

Διευθύνων σύμβουλος στην “Ευρυτανία Α.Ε.” την επίμαχη περίοδο, ήταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ στο νομό, Κ. Κοντογεώργος, ο οποίος ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το σπίτι του συντοπίτη του, Μιχάλη Λιάπη. Η χρηματοδότηση γινόταν σε δόσεις, ανάλογα με την πορεία των εργασιών.

Μόλις εγκρίθηκε το πρόγραμμα, ξεκίνησαν οι εργασίες και σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, ο Λιάπης αξιοποίησε κάθε “παραθυράκι” του νόμου, ώστε να ανακαινίσει την πολυτελή οικία, η οποία δεν λειτούργησε ούτε μία μέρα ως αγροτουριστικός ξενώνας. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχάλης Λιάπης εξασφάλισε την ανακαίνιση της πολυτελούς οικίας του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, που του ανήκει σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με τον “Πόθεν Έσχες”, που καταθέτει μετά το θάνατο της θείας του Βασιλικής Λιάπη.

Μετά από όλα αυτά πώς να μην είναι τρίτο κόμμα η ΝΔ, κατρακυλώντας ακόμα πιο κάτω;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chwris-teleiwmo-to-jeftilisma-nd-kai-liaph-phre-koinotika-kondulia-gia-na-a#ixzz2pTXHLzyq

Comments Off on Χωρίς τελειωμό ξεφτίλα ΝΔ και Λιάπη: Πήρε κοινοτικά κονδύλια για να ανακαινίσει το σαλέ του

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.