Μίζες στα εξοπλιστικά: Οι αποκαλύψεις που τρέμει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Σαμαρά θέλει να φτάσει μέχρι την εξάντληση της τετραετίας, όμως θα αρκεστεί και στην εξάντληση της ευρωπαϊκής προεδρίας, αν αυτό καταστεί δυνατό, γεγονός που θεωρείται αμφίβολο. Για να καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει το εξάμηνο, θα πρέπει να καταφέρει να συγκρατήσει την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, η οποία θεωρείται βεβαία. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό και εκδηλώνονται συνεχώς διογκούμενες αποσχιστικές τάσεις.

Αυτές οι τάσεις έχουν να κάνουν με δύο γεγονότα. Πρώτον με την συνεχή πτώση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, αφού πολλοί πλέον έχουν αποσυνδέσει την προσωπική τους τύχη από αυτή της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΟΚ και δεύτερον επειδή η αποκάλυψη ακόμα περισσότερων σκανδάλων σχετιζομένων με την δραστηριότητα της εν λόγω οργάνωσης, κάνει την παραμονή στο ΠΑΣΟΚ επίφοβη και επικίνδυνη. Πολλοί θα θέλανε να έχουν ήδη μετακομίσει προς ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, όταν ακουστεί το όνομα τους από κάποιον προμηθευτή, ώστε να απολαύσουν την ασυλία και την «ομερτά» που προσφέρει η στέγη κάποιου από τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», εφόσον αυτό δεν έχει διαλυθεί ακόμα.

Με τρόμο, λοιπόν, διαβάζουν στο ΠΑΣΟΚ τις συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά. Οι αποκαλύψεις αυτές, ακόμα και στην σημερινή ελεγχόμενη μορφή τους, δεν δρουν ευεργετικά για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα τους, βεβαίως, είναι ότι αν κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ καταστεί «μη αναγκαίο» για την ΝΔ, είτε επειδή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει, είτε επειδή θα καταστεί βαρίδι για αυτή, τότε άξαφνα οι αποκαλύψεις θα αρχίσουν να είναι μη ελεγχόμενες.

Το τι εννοούμε ελεγχόμενες αποκαλύψεις το είδαμε ήδη με την κατάθεση Ευσταθίου, ο οποίος δεν κατονόμασε κανένα πολιτικό πρόσωπο και αφέθηκε ελεύθερος. Δεν κατονόμασε κανένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά ο δικηγόρος του έκανε λόγο για «πολιτικό πρώτης γραμμής από το ΠΑΣΟΚ» που έπαιρνε μίζεςΚοινώς, ο Ευσταθίου ήξερε τα άπλυτα κάποιου μεγάλου στο σημερινό ΠΑΣΟΚ και επέλεξε να μην τα αποκαλύψει. Παρόλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Γιατί αν αποκάλυπτε το όνομα αυτού του πολιτικού θα κατέρρεε την επόμενη μέρα η κυβέρνηση.

Τώρα, όμως, το ζήτημα ξεφεύγει από τα στενά όρια του ελλαδικού χώρου, που ελέγχει πλήρως ο Σαμαράς. Φεύγει από τα χέρια των ελληνικών ανακριτικών αρχών, αφού όπως γράφει το Spiegel αρχίζει παράλληλη έρευνα των γερμανικών αρχών, τουλάχιστον για τις μίζες γύρω από τα Leopard. Όπως γράφει το περιοδικό ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και το 2004, όταν οι γερμανικές αρχές ζήτησαν την συνδρομή των Ελληνικών αρχών και συνάντησαν την άρνηση. Το γιατί θα πρέπει να το απαντήσει ύστερα από έρευνα μία μελλοντική πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Καθίσταται σαφές, οπότε, ότι η παραμονή του Σαμαρά στον πρωθυπουργικό θώκο εξαρτάται άμεσα από το πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορεί να συγκαλύπτει και να κουκουλώνει τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Παραλλήλως θα πρέπει να λειτουργεί  και πυροσβεστικά ως προς τις φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώνονται εντός του παραπαίοντος σοσιαληστρικού κόμματος, γεφυρώνοντας αποστάσεις και εκβιάζοντας τους «αντιφρονούντες». Το πόσο θα καταφέρει να αντέξει η κυβέρνηση παραμένει, βέβαια, άγνωστό, ενώ απολύτως βέβαιο είναι ότι κάθε μέρες παραμονής της είναι μια μέρα στεναγμού για τους Έλληνες και προδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mizes-sta-ejoplistika-oi-apokalupseis-pou-tremei-h-kubernhsh#ixzz2pd6lkXgG

Comments Off on Μίζες στα εξοπλιστικά: Οι αποκαλύψεις που τρέμει η κυβέρνηση

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.