Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου και στην Ξάνθη

 – Πότε ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων

Σάρκα και οστά παίρνει το όνειρο χιλιάδων ποντίων για τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου, ένα χρόνιο αίτημα των ποντιακών συλλόγων, με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντας για σύναψη σύμβασης έργου Ιδιωτικού Δικαίου για εκπαιδευτές Ποντιακής Διαλέκτου στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που εξέδωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
 
Ενδεικτικά το αντικείμενο εργασίας των Εκπαιδευτών Ποντιακής διαλέκτου θα είναι η διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου στα τμήματα μάθησης, η συμμετοχή στις συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης της Πράξης, η ορθή τήρηση των εντύπων των τμημάτων μάθησης και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης εντύπων και εκθέσεων. Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους είναι να κατέχουν πτυχίο ανώτατης σχολής και να γνωρίζουν την ποντιακή διάλεκτο.
 
Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών υποψηφιοτήτων ξεκίνησε από χθες Τετάρτη και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα λειτουργήσουν τμήματα και στις πέντε πόλεις πρωτεύουσες των νομών.
 
Οι αιτήσεις και σχετικές πληροφορίες στο Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
 

Comments Off on Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου και στην Ξάνθη

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.